Provinciaal Brabants slagwerkensemble is startklaar 

Provinciaal Brabants slagwerkensemble is startklaar 

De Brabantse Bond van Muziekverenigingen is er bijzonder trots op dat in een maand tijd een projectslagwerkensemble geformeerd is. Twintig jonge percussionisten hebben eind april zekerheid gekregen om deel te nemen aan het BBM-Slagwerkensemble. Onder leiding van dirigent Etienne Houben verzorgen zij op 26 en 27 oktober 2019 concerten in de provincie Noord-Brabant.

Met het BBM-Slagwerkensemble wil de BBM jonge muzikanten muzikale uitdagingen, talentontwikkeling, en muzikale verdieping bieden. Eveneens belangrijke doelstellingen van het ensemble zijn inspireren en het vormen van muzikale vriendschappen over het Brabantse slagwerkverenigingsleven.

Verantwoordelijk bestuurslid voor de sector Show, Marching en Percussion Henk van der Meulen: “We zijn erg blij met de brede steun die dit initiatief heeft gekregen door de aanmeldingen van vele enthousiaste jongens en meiden die actief zijn in de percussie sector. We zien dat veel van de deelnemers via de slagwerkdocenten geënthousiasmeerd en gestimuleerd zijn om deel te nemen en dat waarderen we zeer.” De artistieke leiding is in handen van Etienne Houben (foto): “Ik moet de complimenten aan mijn ensemble-chefs Rob van Doore en Marcel van Wensen geven. Zij hebben hard gewerkt in het werving van het ensemble en zijn daarnaast druk doende met de organisatie van het geheel. Van het uitzoeken van muziek tot het regelen van instrumentarium en van de opzet van logistiek tot het vastleggen van de repetitielocaties, kortom: fantanstisch. De wetenschap dat de organisatie ‘staat’, is heerlijk werken voor een dirigent. Ik heb er zin in!" 

Tekst: aanlevering BBM - Foto: FV Media Producties

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de dirigitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 08 MEI 2019 - 08:48
Laatste update: 08 MEI 2019 - 08:54