Publiek kan Showband Marum uitzwaaien voor Canada-trip

Publiek kan Showband Marum uitzwaaien voor Canada-trip

Maandag 1 juli vertrekken veertig leden en begeleiders van Showband Marum naar het Canadese Calgary om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap voor showkorpsen van de muziekbond WAMSB. Om nog één keer de show Retrospection aan het eigen publiek te kunnen laten zien, organiseert de band op donderdag 27 juni een uitzwaairepetitie.

Al maanden is de vereniging bezig met de voorbereidingen van de reis en het is bijna zover. Volgende week maandag, 1 juli stapt de band samen met 9 begeleiders in het vliegtuig op weg naar Calgary. “We zijn er meer dan klaar voor”, vertelt band- en werkgroeplid Jetty Bruinsma. “Inmiddels zijn we bijna twee jaar bezig met de voorbereidingen en de laatste weken hebben we als werkgroep bijna dagelijks contact met de Canadese organisatie”.

De afgelopen maanden zijn door de bandleden flink wat repetitie-uren gemaakt om tijdens optredens met een mooi en goed product voor de dag te komen. Naast de vaste repetitie op vrijdagavond heeft de band twee werkweekenden gehad en zijn diverse zaterdagen geïnvesteerd in repetitietijd. Onlangs, 15 juni, nam de band deel aan de Nederlandse Kampioenschappen tijdens de Open Dutch Showcorps Championships in Assen en behaalde daar een goede tweede plaats. “Van de juryleden hebben we goede feedback ontvangen waarmee we onze show Retrospection kunnen verbeteren”, vertelt Jetty.

De show Retrospection vertelt het verhaal van twee geliefden. Van het jong zijn en de zoektocht naar liefde tot aan trouwen. Het verhaal wordt niet vertelt in chronologische volgorden, maar in spiegelbeeld. Een retrospection op het leven. In de show wordt onder andere muziek gebruikt uit de eerste symfonie van Mahler, September van Earth Wind & Fire en het beroemde Nessun Dorma van Puccini.

Om de show nog een keer aan eigen publiek te kunnen laten zien, organiseert Showband Marum op donderdag 27 juni een uitzwaairepetitie. Die zal plaatsvinden op het evenemententerrein in Marum (achter sportpak de Holten) en start rond 20:30 uur. Om 21:00 uur zal de band de show Retrospection volledig in uniform aan het aanwezige publiek laten zien. De toegang van de uitzwaairepetitie is gratis.

Tekst en foto: aanlevering Showband Marum.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 24 JUN 2019 - 12:07
Laatste update: 24 JUN 2019 - 12:13