Publiek lovend over De Mislukte Maestro

Publiek lovend over De Mislukte Maestro

Op zaterdagavond 22 april 2023 was de ontknoping van de muzikale komedie De Mislukte Maestro die het Gouds Muziektheater en muziekvereniging Excelsior samen opvoerden.

Na maandenlang in het duister te zijn gehouden was het publiek in groten getale toegestroomd om erachter te komen wie de moord op deze mislukte maestro op zijn geweten had.

Toen het publiek genoot van het harmonieorkest dat onder leiding van haar echte dirigent Jesse Zandee muziek van de musical The Jungle Book speelde, waren er ineens ijselijke kreten te horen. Even later bleek dat mislukte maestro Theodoor van Noorwegen vermoord was. De leden van het harmonieorkest zeiden onschuldig te zijn, waarna er door de politie-inspecteur een groot onderzoek werd opgestart.

Met een ingenieus decor ontworpen door het Gouds Muziektheater werd het publiek meegevoerd naar wat eraan vooraf ging. Zo bleek dat iemand van het harmonieorkest de nieuwe dirigent had willen worden. Op het toneel brak er een heuse strijd uit tussen deze twee concurrenten wat uitmondde in het mooi gezongen ‘Alles wat jij kan, kan ik beter’ (Anything you can uit de Broadway musical Annie Get Your Gun). Ook bleek dat de mislukte maestro in het geheim een verhouding had met iemand anders van het harmonieorkest. Het duet ‘Het gaat om jou en mij’ (I have a love uit de musical Westside Story) was een van de hoogtepunten van de avond. En toen kwam de mislukte maestro ook nog een misdaad op het spoor.

De leden van het Gouds Muziektheater lieten een knap staaltje acteerwerk zien op het toneel, waarbij ook het harmonieorkest betrokken werd. De leden van Excelsior en dirigent/pianist Kees van Dijk van het Gouds Muziektheater zorgden in wisselende bezettingen voor mooie muziek tijdens de ruim 20 muziekstukken en liedjes van de voorstelling. Na tranentrekkende taferelen (Questo è un nodo uit La Cenerentola) werd de dader in de boeien geslagen en werd gezamenlijk afgesloten met het groots uitgevoerde finalenummer Het is voorbij (Be our guest uit de musical Beauty and the Beast).

Het publiek gaf de leden van het Gouds Muziektheater en Excelsior een welverdiende staande ovatie. De muzikale komedie was zo’n groot succes dat er zelfs al gesproken wordt over een herhaling of een vervolg van de samenwerking tussen beide verenigingen.

Tekst en foto: Aanlvering organisatie. 

Gepubliceerd: 24 APR 2023 - 12:05