Queen-hits met pianist Bernd van den Bos als solist

Pianist, bandleider, improvisator en liedjesschrijver: Bernd van den Bos is het allemaal. Hij, verrast met spannende improvisaties en schrijft composities met een knipoog. Zijn speelstijl is lyrisch, zijn klank klassiek. Voor gezamenlijke optredens met harmonieorkesten heeft hij A Kind Of Magic ontwikkeld, een programma met iconische hits van Queen, gearrangeerd door Erik Somers.

FOTO: ROB DE NIJS

Verrassing speelt een grote rol in het spel van Bernd van den Bos. Zo maakt hij gebruik van akkoordprogressies die niet voor de hand liggen en humoristische improvisaties in klassieke-muziekstijl. Zijn inspiratiebronnen zijn divers: van Louis van Dijk tot Freddie Mercury.
Muzikale verhalen vertellen die raken, dat is wat hij doet. Het liefst op gympen achter zijn vleugel.

ARTIESTEN
In het theater is Bernd sinds 2012 te zien als de vaste pianist en bandleider van cabaretière Brigitte Kaandorp. Daarnaast deelde Bernd in het theater het podium met artiesten als André van Duin, Karin Bloemen, Jenny Arean en Paul de Leeuw. Hij is ook regelmatig te zien op televisie. Zo is hij sinds 2021 pianist en bandleider van het populaire televisieprogramma Klassiekers Met Kleinsma. Recent was hij te zien als solopianist tijdens het programma Stars On Stage op RTL 4. In 2021 bracht Bernd de single Specularisatie uit met Sinterklaasliedjes in Mozart-stijl voor piano en strijkkwartet. Daarnaast lanceerde hij de eerste schetsen van zijn album Freddie op Spotify, waarbij hij klassieke pianovariaties speelt op de muziek van Freddie Mercury en Queen.

ORKESTEN
Samenspelen met orkesten is iets wat Bernd het allerliefste doet. Recent was hij solist tijdens het programma Queen In Concert met harmonieorkest Ons Genoegen uit Renswoude. In september 2024 treedt Bernd op als gastsolist tijdens vijf uitvoeringen van het muziekspektakel Viva Classic Live in Venlo. Hierbij speelt hij klassieke pianovariaties op de muziek van Queen, samen met symfonieorkest The New Symphonics onder leiding van Maurice Luttikhuis.

QUEEN
Om de samenwerkingen met orkesten te intensiveren, heeft hij het programma A Kind Of Magic ontwikkeld. Tijdens deze concerten brengen Bernd en orkest samen de iconische hits van Queen ten gehore. Dirigent en arrangeur Erik Somers, die onder andere The Queen Symphony arrangeerde voor harmonieorkest, schreef speciaal voor dit programma een aantal nieuwe arrangementen voor piano en orkest.
Naast deze bijzondere samenwerking, toont Bernd als solist ook zijn improvisatiekunsten op de piano. Laat je verrassen door zijn virtuositeit en creativiteit, wanneer het publiek mag bepalen op welke Queen-nummers Bernd gaat improviseren. 
Deze concerten staan tevens in het teken van een bijzondere mijlpaal: het binnenkort 50-jarig jubileum van de legendarische hit Bohemian Rhapsody. Mis deze unieke gelegenheid niet om de magie van Queen's muziek te ervaren op een manier die nieuw zal zijn voor zowel het orkest als het publiek. 

Informatie
Bernd van den Bos gaat graag de uitdaging aan met jouw harmonieorkest. Klik HIER voor meer informatie.

Klik voor een promo van het concert A Kind Of Magic op de video.

Wil je jouw product of dienst ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 12 JUN 2024 - 09:57
Laatste update: 12 JUN 2024 - 11:03