RAAK!: kant-en-klaar concept met hilarisch sausje

RAAK!: kant-en-klaar concept met hilarisch sausje

Voor het komende seizoen op zoek naar een leuke, humoristische en tevens leerzame invulling van je concert? Dan is de theatershow RAAK! van multi-instrumentalist Bart de Rijk en percussionist Vincent Houdijk wellicht een idee.

Muziek verbindt! Dat gegeven is voor Vincent Houdijk en Bart de Rijk het doel van de voorstelling RAAK! Verbinding maken door blaasmuziek op een hele luchtige, grappige en leerzame manier onder de aandacht te brengen. Het is tevens een trigger om instrumenten te leren kennen en wellicht te gaan bespelen, vanwege het educatieve aspect dat dit project omarmt.

Avondvullend
Vincent Houdijk en Bart de Rijk hebben sinds 2007 al honderden (theater)shows met elkaar gespeeld, nadat zij elkaar leerden kennen via de Eftelingband. Voor hun programma RAAK! gooide COVID in 2020 roet in het eten, waardoor hun eerste landelijke tournee samen met meer dan tien orkesten helaas niet kon doorgaan. In 2022 werden de eerste shows weer geboekt en vanaf dit jaar voeren ze hun interactieve en avondvullende voorstelling RAAK! weer uit, samen met blaasorkesten uit het hele land.

Nieuw programma
RAAK! heeft als doel om de blaasmuziek lokaal en landelijk meer onder de aandacht te brengen. Vooral jongeren mogen zoveel als mogelijk gestimuleerd worden om meer met kunst en cultuur bezig te zijn en Vincent en Bart willen vooral het plezier daarin uitdragen en laten ervaren. Zowel het publiek als het orkest wordt tijdens de voorstelling overladen met liefde, passie en plezier voor muziek en theater. Voor de tour van de 2023 is een nieuw programma met arrangementen geschreven voor zowel harmonie- als fanfareorkest en zelfs voor slagwerkgroepen. De arrangementen zijn geschreven voor meerdere speelniveaus.

Enthousiast
Dirigenten van orkesten waarmee Vincent en Bart hun programma RAAK! op de planken zetten, zijn enthousiast over hun samenwerking.
Frans-Aert Burghgraef: “Vincent Houdijk en Bart de Rijk zijn een gouden combinatie! Ze weten door hun spel orkest en publiek als geen ander te verbinden. RAAK! is ontroerend, hilarisch, verrassend en bovenal zeer muzikaal. Nodig ze uit, speel het programma RAAK! en je concert wordt zonder twijfel een enorm succes!”

Paul van Gils: “In een wervelend afwisselende voorstelling kun je als orkest muzikaal volledig jezelf zijn, terwijl de twee heren van RAAK! hun eigen hilarische sausje eroverheen gieten. Het is een kant en klaar concept waarin veel ruimte is voor spontaniteit. Een absolute aanrader voor muzikant en publiek!”

Educatief lespakket
Rond RAAK! is speciaal voor basisscholieren van groep 5-8 een educatief pakket ontwikkeld met lesvideo’s, waarin de leerlingen meegenomen worden in wat hen te wachten staat tijdens de voorstelling. Er zijn drie video’s gemaakt waarbij uitleg wordt gegeven over blaasorkesten en hun instrumenten. Ook verschillende muziekstijlen en muzikale oefeningen komen voorbij. Een van de onderdelen is ‘bouw je eigen instrument’. De combinatie van RAAK! als show met het educatieve lespakket valt mogelijk onder lokale subsidieregelingen voor kunst en cultuur.

Over
Bart de Rijk is al ruim 30 jaar actief als theatermaker, acteur en muzikant. Hij is onder meer bekend van zijn rol als politieagent in de New Kids- films. Ook acteerde hij in commercials voor onder andere LOI, HAK, Albert Heijn en Cup a Soup. Bart is een tevens een multi-instrumentalist. Hij beschikt over een geraffineerde humor en een aangeboren gevoel voor timing en interactie met het publiek.
Vincent Houdijk is een van de meest veelzijdige musici in Nederland en werd in 2016 verkozen tot ‘Meest veelbelovend Jazz Talent van Nederland’. De combinatie van zijn klassieke en jazzstudies gaf hem een open en brede kijk op muziek waarin hij altijd openstaat voor alle soorten muzikale uitdagingen.

Theatershow RAAK! met multi-instrumentalist Bart de Rijk en percussionist Vincent Houdijk | luchtig, humoristisch, leerzaam | informatie: http://www.raaktheatershow.nl 

Op de foto: De verrassende en muzikale show RAAK! van Bart de Rijk en Vincent Houdijk is voor lokale muziekverenigingen te boeken als avondvullend programma.

Gepubliceerd: 13 AUG 2023 - 11:05