Recente werken als testpiece tijdens harmoniekampioenschap 2022

Recente werken als testpiece tijdens harmoniekampioenschap 2022

Veel recente (of nog niet uitgevoerde) werken van componisten uit België, Engeland, Frankrijk en Zwitserland staan op zaterdag 26 maart 2022 in het Schaffelaartheater in Barneveld als verplicht werk op het programma van de 4e Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen.

De vijfde divisie gaat de kampioenswedstrijd in met Three Blind Mice van Bert Appermont. Deze compositie is gebaseerd op het lied ‘Three blind Mice’. Het werk bestaat uit drie aaneengesloten, contrasterende delen.

Voor de vierde divisie staat het werk Eldorado van Thierry Deleruyelle Eldorado verplicht op de lessenaar. De mythe van de man van goud werd geschreven in opdracht van de
Franse culturele organisatie Lille 3000.

Van de hand van Philip Sparke spelen de orkesten in de derde divisie Aurora Dances, geschreven in opdracht van het Winter Band Festival in Hongkong. Het werk bestaat uit drie delen die in elkaar overlopen.

Voor de tweede divisie staat het werk Ray of Light van Kevin Houben verplicht op de lessenaar. Hij componeerde het werk ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Koninklijke Harmonie De Heidegalm uit het voormalige mijnwerkersdorp Berkenbos in België.

De eerste divisie gaat aan de slag met The Spell van Oliver Waespi, een muzikale interpretatie van een oude legende uit de Alpstein, een mystiek bergachtig gebied in het oosten van Zwitserland.

Bij het maken van de keuze heeft de organisatie zich laten adviseren door het Repertoire Informatie Centrum. De 4e Open Nederlandse Harmonieën Kampioenschappen zullen op 26 maart 2022 plaatsvinden in het Schaffelaartheater in Barneveld.

Aanmelden kan inmiddels via www.onhk.org/aanmeldformulier 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 JUL 2021 - 19:56
Laatste update: 11 JUL 2021 - 12:59