Regina Magna van Ruud Mourik krijgt majestueus vervolg

Regina Magna van Ruud Mourik krijgt majestueus vervolg

Van de hand van componist Ruud van Mourik zijn enkele nieuwe werken verschenen.

In een inmiddels vrij ver verleden voer Ruud Mourik op het cruise schip 'Regina Magna' naar Noorwegen. De prachtige vergezichten, het noorderlicht en de stilte waren voor hem een bron van inspiratie. Dit resulteerde in een groot werk met de gelijkluidende naam voor groot orkest, koor, orgel en slagwerk. Op basis van thema's en melodieën uit dit werk voltooide Ruud in de afgelopen periode de 'Regina Magna Processiemars' (in een basisversie en een concertversie met uitgebreid slagwerk) voor harmonieorkest, 'Commemorating' voor koor, harmonieorkest en orgel, en 'Largo uit Regina Magna' voor koor en harmonieorkest.

De tekst die door het koor gezongen wordt in de twee laatst genoemde werken luidt:
Lux aeterna, lux aeterna luceat quaerentibus pacem.
Pax omnibus, ubique.
Lux luceat in semita, lux quaerentibus pacem.

Vertaald:
Eeuwig licht, eeuwig licht moge schijnen voor wie op zoek is naar vrede.
Vrede voor iedereen, overal.
Laat licht schijnen op het pad, licht voor hen die vrede zoeken.

Deze werken zijn ook zeer geschikt voor plechtige gelegenheden, zoals de 4-mei-herdenking. De uitgaven worden verzorgd door Mansarda muziekuitgeverij van Dirk van der Niet.

Informatie: klik HIER.

(advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 12 OKT 2021 - 09:05
Laatste update: 12 OKT 2021 - 09:20