Regionale Muziekdagen voor muziekdocenten

Regionale Muziekdagen voor muziekdocenten

Een nieuw initiatief van het Prinses Christina Concours samen met CultuurConnectie: de Regionale Muziekdagen 2022 voor muziekdocenten. Vier digitale momenten van ontmoeting, inspiratie en inhoudelijke gesprekken met als thema: Muziekles In Majeur: hoe bouw je in uitdagende tijden door aan een bloeiende lespraktijk met nieuwe vragen en verwachtingen van leerlingen?  

Met de Regionale Muziekdagen willen de organisaties muziekdocenten uit heel Nederland bij elkaar brengen in een tijd dat die ontmoeting niet meer zo vanzelfsprekend is. De vier momenten bieden ruimte aan docenten om met elkaar in gesprek te gaan over de lespraktijk en om inspiratie op te doen hoe die lespraktijk te blijven ontwikkelen. Een programma van maximaal twee uur vol afwisseling tussen plenaire onderdelen en onderdelen waarin in kleinere groepen vragen die spelen besproken worden. En natuurlijk is er ruimte voor muziek!

Het geluid van de regio 
De bijeenkomsten zijn regio-gebonden om recht te kunnen doen aan regionale verschillen in het muzikale landschap. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de bijeenkomst in jouw regio (of zit jouw regio er nog niet tussen) dan kun je gewoon aansluiten bij een andere regio. Om in onzekere coronatijden de Regionale Muziekdagen door te kunnen laten gaan, hebben we gekozen voor een online en interactief programma via Zoom. De data en tijden zijn: 

14 maart 2022, 20.00-22.00 uur: Regio Overijssel, Flevoland-Gelderland. 
21 maart 2022, 10.00-12.00 uur: Regio Groningen, Fryslân, Drenthe. 
28 maart 2022, 10.00-12.00 uur: Regio Brabant*, Utrecht, Gelderland. 
08-04-2022, 10.00-12.00 uur: Regio Limburg, Euregio. 
*De Regionale Muziekdag op 28 maart, regio Brabant wordt fysiek gehouden, in samenwerking met CHV Academy, Circle of Talent, Noordkade Veghel, Meierijstad.

Aanmelden: klik HIER

Voor de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma en een toegangslink om deel te kunnen nemen aan het gesprek. Meedoen is gratis. De deadline voor aanmelding is twee weken voor het betreffende evenement. Zo kunnen we iedere bijeenkomst zo goed mogelijk voorbereiden.

Heb je nog vragen, mail naar kirsten.jeurissen@christinaconcours.nl 

Gasten bij deze (online) evenementen zijn:
Suzan Lutke, key note spreker,
14 maart: Albert Dam, gastdocent regio Gelderland, Flevoland, Overijssel
21 maart: Nynke Jaarsma, gastdocent regio Groningen, Fryslân, Drenthe
28 maart: Tonnie Kievits, gastdocent regio Brabant, Utrecht, Gelderland
8 april: Inge Peters, gastdocent regio Limburg en Euregio

Tot slot: alle deelnemers aan de Regionale Muziekdagen 2022 ontvangen een vrijkaart voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours op 23 april in het gloednieuwe Amare, Den Haag. Op die dag staan 6 jonge toptalenten op het podium, een spannend en inspirerend moment, ook voor de muziekdocent! 

Gepubliceerd: 25 FEB 2022 - 08:23
Laatste update: 25 FEB 2022 - 08:32