Release brass-cd van Eric Vloeimans met Ravelli Brass

Release brass-cd van Eric Vloeimans met Ravelli Brass

Op zaterdag 8 april vindt de release van de cd van trompettist Eric Vloeimans plaats in de Vereeniging in Nijmegen. De cd JOYFUL NOISE is tot stand gekomen in samenwerking met Ravelli Brass en drummer Arie den Boer. Aanvang 20.15 uur.

Over JOYFUL NOISE
De muziek op JOYFUL NOISE bestaat uit nieuw repertoire dat Eric Vloeimans voor de koperblazers van het voormalige Het Gelders Orkest (nu Phion) heeft geschreven. Het resultaat van de samenwerking is gevarieerd en uniek te noemen. Door de jaren heen heeft Eric al vele cd’s uitgebracht, JOYFUL NOISE is de eerste echte brass-cd. Samen met drummer Arie den Boer creëren Eric Vloeimans en Ravelli Brass een bijzonder, energiek geluid. Het ensemble mag dan ook ‘a match made in heaven’ genoemd worden. Live op het podium vertaalt zich dat in een magisch en dynamisch samenspel tussen deze 10 fantastische musici. A JOYFUL NOISE!

Over Eric Vloeimans
Eric Vloeimans is één van Nederlands bekendste trompettisten en componisten. Zowel zijn muziek als persoonlijkheid zijn veelzijdig, creatief en flamboyant te noemen. Hij wordt in binnen- en buitenland geroemd om zijn eigenheid en improvisatievermogen. In de loop van de jaren heeft Eric diverse prijzen gewonnen, schuift hij regelmatig aan op tv en is hij partnerschappen aangegaan met collega-musici. Een daarvan is de samenwerking met de koperblazers van Phion en topdrummer Arie den Boer. Deze unieke combinatie van klassieke en improviserende musici boekt successen met de door Vloeimans gecomponeerde stukken.

Over Ravelli Brass en Arie den Boer
Bij concerten van Phion staan ze broederlijk naast elkaar. Als kopersectie geven ze volheid en volume aan het symfonieorkest. Daarnaast spelen ze al jaren gezamenlijk in kleiner verband. Dat is een extra dimensie aan hun vak volgens de leden. ‘Het is ook heerlijk om eens bezig te kunnen zijn met de meer subtiele mogelijkheden van onze instrumenten. En een sfeer van kamermuziek te creëren of een samenwerking aan te gaan, zoals die met Eric’, zegt trombonist Christian Ansink.
Arie den Boer is een van de succesvolste drummers van het land. Hij kan alles en speelt al meer dan 25 jaar op het hoogste niveau mee met artiesten, producties en orkesten.

Release cd JOYFUL NOISE door Eric Vloeimans, Ravelli Brass en Arie den boer | zaterdag 8 april, 20.15 uur | Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen | Kaarten: klik HIER.

Gepubliceerd: 13 MAA 2023 - 10:02
Laatste update: 14 MAA 2023 - 13:40