Renaissance: alvast aan de slag in kleine bezetting

Renaissance: alvast aan de slag in kleine bezetting

Vers van de pers: een nieuwe compositie voor koperensemble. Jan Bosveld schreef het werk Renaissance om alvast in kleine bezetting aan de slag te gaan.

Het moment dat orkesten weer kunnen gaan repeteren komt steeds dichterbij. Voor veel orkesten zal dat in eerste instantie nog niet in volledige bezetting zijn. Om in kleinere bezetting toch een nieuw werk te kunnen spelen heeft Jan Bosveld heeft voor de koperbezetting van het harmonieorkest en de scherpkoper bezetting van het fanfareorkest een nieuw werk geschreven. Dit driedelige werk heeft de toepasselijke titel Renaissance gekregen.

Beluister en bekijk het werk: KLIK HIER.

De componist gaat ervan uit dat dirigenten niet altijd de ideale bezetting tot zijn of haar beschikking heeft en zal kiezen voor verdubbelingen van stemmen of herinstrumenteren van bepaalde gedeeltes. Mits smaakvol gedaan en het de balans niet te veel verstoort is dat geen enkel probleem. “Het belangrijkste op dit moment is dat we weer samen muziek kunnen maken en het plezier daarin terugvinden”, aldus de componist.

Het werk is te bestellen via info@janbosveld.nl.

Renaissance is tot stand gekomen met een werkbijdrage uit het Investeringsfonds Muziek van Buma/Stemra.

(Advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 11 MEI 2021 - 18:53
Laatste update: 18 MEI 2021 - 14:36