Richard Visser nieuwe dirigent Concordia Middelstum

Richard Visser nieuwe dirigent Concordia Middelstum

Fanfare Concordia Middelstum heeft Richard Visser benoemd tot haar nieuwe dirigent. Hij is de opvolger van Klaas van der Woude die eerder dit jaar aangaf het dirigentschap van fanfare Concordia in de loop van dit seizoen te willen beëindigen.

Richard Visser zette zijn eerste muzikale stappen op 6-jarige leeftijd met het bespelen van de blokfluit die werd ingeruild voor een trompet. Zijn eerste lessen volgde hij bij Jelle de Vries en Bert Strijker. Richard studeerde HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij zijn lessen volgde bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Daarnaast volgde hij in het kader van deze studie vele masterclasses onder leiding van internationaal gerenommeerde dirigenten. Zijn studie sloot hij in 2008 Cum Laude af met medewerking van de Provinciale Brassband Groningen.

In het dagelijks leven is Richard als lead-trompettist verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” in Assen. Daarnaast is hij veelgevraagd trompetsolist bij diverse orkesten en ensembles uit de regio. Richard dirigeert naast Concordia de Provinciale Brassband Groningen en brassband “Constantijn Huygens” uit Appingedam. Concordia verwacht met de aanstelling van Richard Visser de positieve lijn door te zetten die het orkest een aantal jaren geleden heeft ingezet. 

Tekst: Aanlevering Concordia.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 11 APR 2020 - 11:06