Rijnmondband Schiedam deelnemer aan Aalbers-Taptoe Bemmel

Rijnmondband Schiedam deelnemer aan Aalbers-Taptoe Bemmel

Na enkele jaren van gedwongen afwezigheid keert Aalbers-Taptoe Bemmel dit jaar terug op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. Naast ESKA Bemmel en Show & Marchingband Jong Flora Band Rijnsburg zal ook Rijnmondband Schiedam deelnemen. Noteer de datum alvast in uw agenda want het belooft weer een geweldige muzikale middag te worden: zaterdag 10 september 2022 in het centrum van Bemmel.

De RMB is de Show- & Marchingband van de Rijnmondband. De RMB heeft zo’n 25 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Naast de vele taptoes en parades neemt de RMB ook regelmatig deel aan concoursen en wedstrijden om op niveau te blijven en naar het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours toe te werken.

Al sinds de oprichting in 1929 onder de naam “Harmonie” en in een later stadium na de naamswijziging in 1966 naar “Rijnmondband”, is de vereniging een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden. De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is.

Op zaterdag 10 september zal ESKA voor de 47e keer een Taptoe in Bemmel organiseren. Het programma begint al om 13.00 uur met een streetparade door het centrum van Bemmel. Deze wordt vanaf 15.30 uur vervolgd met een voorprogramma op het gazon bij Kasteel de Kinkelenburg. Om 16.00 uur starten de showkorpsen met de optredens. De voorbereidingen zijn in volle gang en wij kunnen niet wachten tot dit geweldige muzikale evenement gaat plaatsvinden.

Meer weten? Voor meer informatie kijk op www.taptoebemmel.nl  of op www.eska.nl 

Noteer de datum alvast in uw agenda/save the date!

Gepubliceerd: 29 MEI 2022 - 20:48