Rijnmondband verrast met Anno Appelo als dirigent

Rijnmondband verrast met Anno Appelo als dirigent

Show- & marchingband Rijnmondband uit Schiedam heeft Anno Appelo benoemd tot dirigent. Dat heeft de band vandaag bekendgemaakt. De aanstelling is nogal verassend. Appelo, van huis uit slagwerker, was tot nu toe voornamelijk werkzaam in de brassbandwereld. Naast Appelo stelden de Schiedammers oud-dirigent Marcel van Raaij aan als artistiek leider.

Anno Appelo begon zijn muzikale carrière als slagwerker. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij Slagwerk en HaFaBra directie. Hij is als slagwerker onder andere werkzaam geweest bij het Nederlands Balletorkest en het Philharmonisch orkest. De Rijnmondband verwacht dat Appelo met zijn uitgebreide ervaring in de brassbandwereld de band naar een hoger muzikaal niveau zal helpen.

Naast een nieuwe dirigent is er een artistiek leider aangesteld binnen de vereniging. Marcel van Raaij zal deze rol binnen de Rijnmondband op zich nemen. Hij zal zich bezig houden met de artistieke koers van de vereniging en de samenhang tussen de muzikale en visuele instructie verzorgen.

Het artistiek team van de Rijnmondband bestaat op dit moment uit Marcel van Raaij (artistiek leider), Anno Appelo (dirigent) en Dennis Smits (slagwerk instructeur). De showinstructie is in handen van Erwin de Jong, Pim van Kan, Patrick Voshol en Marije Scholl-Gelderblom.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer.

Gepubliceerd: 17 OKT 2019 - 22:55
Laatste update: 18 OKT 2019 - 16:36