Ring Ring: een filmisch sprookje voor blaasorkesten

Ring Ring is een tekstloze familievoorstelling van 55 minuten waarbij livemuziek, analoge lichtbeelden en theater versmelten tot een filmisch sprookje op een scherm van 8 bij 4 meter. Producent Lichtbende nodigt harmonieën, fanfares en brassbands om dit muzikale vertelling samen op de planken te brengen.

Ring Ring is een verdwaalde fietsbel die zijn fiets zoekt langs sprookjesachtige oorden. Het is een aandoenlijk avontuur met vrolijke maar ook heikele momenten en onverwachte ontmoetingen. Of zijn zoektocht wordt beloond, blijft spannend tot het einde.

Ring Ring is speels gebaseerd op Wagner’s Ring der Nibelungen. Vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De gecomponeerde muziek van Wilco Oomkes en Jorick Bronius wordt door Thomas Geerts gearrangeerd voor minimaal derde divisieorkest.

REPETITIEPERIODE
Ring Ring kan worden gespeeld in een verduisterde theaterzaal, fabriekshal, sporthal, schuuropslag, feestzaal, schoolaula, enz. De orkestdirigent zal tijdens de repetitieperiode samenwerken met Wilco, Jorick of Thomas, de muzikale leiders van Lichtbende. Na de repetitieperiode van alle ingestudeerde stukken wordt er een gezamenlijke repetitiedag met het Lichtbendeteam (Rob Logister, Marie Raemakers en Jorick Bronius) gepland voor een doorloop en het spelen van de voorstelling.

INTENTIEVERKLARING
Ben je geïnteresseerd in deze voorstelling om hem met je orkest uit te voeren? Laat het dan voor maart 2024 weten. Om subsidies te kunnen aanvragen voor de productie hebben de initiatiefnemers een intentieverklaring nodig van vereniging die belangstelling hebben om medewerking te verlenen aan het project. Lichtbende denkt graag mee aan een oplossing om dit samen te verwezenlijken. De bedoeling is dat de voorstelling vanaf eind 2024 kan worden uitgevoerd.

OVER
Lichtbende is bekend om haar poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse materialen transformeren tot levendige personages. Een versmelting van visuele kunst, theater en muziek. Verhalen van pure verbeelding waarbij het gebruik van taal overbodig wordt. Lichtbende speelt over de hele wereld op gerenommeerde festivals.

Meer informatie: Interesse? Stuur een mail naar Info@lichtbende.nl of bel voor overleg 06 – 12 47 49 41 Rob Logister en Marie Raemakers. Informatie: www.lichtbende.nl

Gepubliceerd: 07 FEB 2024 - 10:54
Laatste update: 07 FEB 2024 - 11:03