Roel van Velzen en Buddy Vedder helpen leerkrachten basisonderwijs

Roel van Velzen en Buddy Vedder helpen leerkrachten basisonderwijs

Buddy Vedder, ambassadeur van de stichting Méér Muziek in de Klas en zanger Roel van Velzen gaan muziekles geven op de basisschool. Leerkrachten en leerlingen van groep 3 en 4 kunnen vanaf 23 september via Schooltv 9 weken lang van hen leren hoe leuk en makkelijk muziek maken in de klas is. Hun lessen, korte muzikale digitale ‘energizers', duren twee minuten en hebben verschillende thema’s: van pesten tot verkeer en van verjaardag tot vakantie.

Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten over het algemeen wel tijd in de klas hebben om muziekles te geven, maar geen tijd hebben om deze lessen voor te bereiden. Méér Muziek in de Klas maakt daarom samen met Schooltv laagdrempelige muzikale energizers die leerkrachten heel makkelijk kunnen toepassen in de klas. Vorig jaar gaf singer-songwriter en ambassadeur Ilse DeLange de lessen voor de bovenbouw. De lessen zijn korte intermezzo’s die de klas wakker schudden om daarna gefocust verder te gaan.

Lesbrieven
Bij elke les zit een praktische lesbrief waarmee de leerkracht eenvoudig zelf een complete muziekles kan geven aan zijn of haar klas. Deze lesbrieven zijn gratis te downloaden op https://schooltv.nl/ De lessen zelf zijn ook gratis en voor onbepaalde tijd beschikaar.

Stichting Méér Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.


KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 17 SEP 2019 - 07:01
Laatste update: 17 SEP 2019 - 13:58