Ruim 110 saxofoons te zien in online saxofoonmuseum

Ruim 110 saxofoons te zien in online saxofoonmuseum

Saxofonist en componist Andreas van Zoelen heeft de afgelopen 25 jaar tal van saxofoons verzameld, onderzocht en bewaard, elk met hun eigen unieke verhaal. Met de lancering van de website www.saxophonemuseum.online wil hij deze kennis beschikbaar maken voor saxofoonliefhebbers (professionals en amateurs) en onderzoekers.

Van Zoelen hoopt dat het een platform gaat zijn voor ontmoeting, inspiratie en uitwisseling van inzichten. Tijdens zijn doctoraatsstudie aan de universiteit van Brussel realiseerde hij zich hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot data/informatie.

Aangezien zijn onderwerp Een geschiedenis van de Raschèr-traditie met een link naar het gedachtegoed van Adolphe Sax was, moest hij onderzoek doen naar Sax' instrumenten. Gelukkig had hij er door de jaren heen al heel wat gevonden, wat de voortgang in zijn studie zeer ten goede kwam.

Hij hoopt van harte dat met deze website zoveel mogelijk informatie over al deze saxofoons beschikbaar komt voor wie daar interesse in heeft. Ook zal hij met alle plezier vragen beantwoorden, en alle andere gegevens leveren die nodig zijn.

Ga naar de website: www.saxophonemuseum.online 
Meer informatie over Andreas van Zoelen: www.vanzoelen.eu 

Foto©️: Felix Broede

Gepubliceerd: 18 NOV 2023 - 14:14