Sainte Cécile Eijsden wil door met Jan Cober

Sainte Cécile Eijsden wil door met Jan Cober

De koninklijke harmonie Sainte Cécile uit Eijsden heeft de intentie om de samenwerking met Jan Cobert te continueren. De 68-jarige Thorner dirigent is twee weken geleden benoemd tot chef-dirigent van La Banda Sinfónica Municipal de Madrid, het meest prestigieuze professionele harmonieorkest van Spanje.

Deze benoeming zal zeker consequenties hebben voor zijn werkzaamheden in Nederland. Voorzitter Anton Janssen zei vanmorgen tijdens het portfolioconcert dat Sainte Cécile er alles aan zal doen om Jan Cober voor de vereniging te behouden. “Onze intentie is om met Jan Cober door te gaan. De komende maanden zal blijken in hoeverre hij zelf over zijn eigen agenda kan beschikken. Afhankelijk daarvan zullen we met elkaar overleggen hoe we het dirigentschap gaan invullen. Jan is volgend jaar 25 jaar chef-dirigent bij Sainte Cécile. Dat jubileum hopen we in ieder geval samen te kunnen vieren.”

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 22 DEC 2019 - 15:06