Same Träöte Is Leuk! pakt uit met jubileumfestival!

Same Träöte Is Leuk! pakt uit met jubileumfestival!

Op zondag 9 juni 2024 is de Maaspoort het decor voor het feestelijke en spetterende jubileumconcert van Same Träöte Is Leuk!. Met dit project brengt Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo al tien jaar lang muziek naar de Venlose basisscholen en weten honderden kinderen hoe leuk het is om met instrumenten aan de slag te gaan. Het feestelijke spektakel in de Maaspoort is het sluitstuk van weer een succesvol seizoen, waar speciaal voor de gelegenheid ook jeugdorkesten van andere Venlose gezelschappen het podium zullen betreden. 

Same Träöte Is Leuk! is een project waarin kinderen op een leuke manier kennis maken met het bespelen van een muziekinstrument. Door steun van het Oranjefonds is het project als sinds november 2013 een groot succes op verschillende Venlose basisscholen. Enthousiaste leerlingen uit groep 5 en 6 gaan hierbij aan de slag met typische fanfareinstrumenten, zoals bijvoorbeeld bugel, trompet, saxofoon, trombone of slagwerk. De lessen, instrumenten en concerten worden geheel verzorgd door de Venlose fanfare in samenwerking met Co! Er worden muziekstukken geoefend, die de kinderen zelf ook leuk vinden. Zodoende worden op een toegankelijke manier muzieklessen aangeboden en steunt de fanfare tevens de ontwikkeling van het kind. Kinderen worden namelijk bewezen slimmer van muziek maken, creatiever en socialer. Maar bovenal is same träöte gewoon hartstikke leuk!

Jubileumconcert
Tijdens de tiende editie van het Same Träöte Is Leuk!-concert nemen de leerlingen het publieke mee op hun muzikale ontdekkingstocht. Naast het jeugdorkest en de slagwerkgroep van de Venlose fanfare zijn speciaal voor de gelegenheid ook het jeugdorkest van fanfare De Echo en Pianissimo, jeugdorkest/opleidingsorkest van Fortissimo aanwezig. En kun je zelf uitproberen hoe leuk het is om een instrument te bespelen. De presentatie is in handen van Toffe Tielke en Linke Lei. Het belooft een vrolijk en feestelijk festival te worden!

De muzikale middag staat natuurlijk bol van bekende nummers en andere vrolijke muziekstukken voor jong en oud. Het jubileumfestival is geheel gratis te bezoeken en vindt plaats op zondag 9 juni vanaf 12.30 uur in de Maaspoort. Kijk voor meer informatie over het project ‘Same Träöte Is Leuk!’ op www.fanfarevenlo.nl  

Gepubliceerd: 23 MEI 2024 - 12:45