Samuel Aguirre leidt Symfonieorkest Helmond-Venray

Samuel Aguirre leidt Symfonieorkest Helmond-Venray

Het Symfonieorkest Helmond-Venray heeft Samuel Aguirre benoemd tot dirigent/artistiek leider. Hij volgt vanaf 1 januari Sander Vredenborg op, die het orkest vijf jaar leidde.

Symfonieorkest Helmond-Venray is in 2004 ontstaan door een fusie. De Helmondse Orkestvereniging (sinds 1961) en het symfonieorkest van de Orkestvereniging Venray (sinds 1982) besloten in 2004 samen verder te gaan onder de naam Symfonieorkest Helmond-Venray (SOHV).

De 26-jarige Samuel Agustín Aguirre groeide op in Colombia. In 2013 bezocht hij met philharmonisch blaasorkest Red de Escuelas de Música de Medellín het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hij maakte er kennis met de familie Spapens uit Eygelshoven die hem de kans bood om zijn grote droom na te jagen: een carrière in de muziek in Europa. Een jaar later keerde hij terug naar Limburg om aan het Maastrichts Conservatorium hobo en directie te studeren. Inmiddels is hij onder meer dirigent van het Limburgs Jeugd Symfonieorkest en docent aan de muziekschool SMK. Samuel onderhoudt een blog voor KNMO Klankwijzer, waarin hij vertelt hoe muziek voor hem de sleutel is om een weg in het leven te vinden.

Foto: @focuss22

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 DEC 2020 - 19:04