Sander Teepen debuteert bij LJSO met Eschkenazy als solist

Sander Teepen debuteert bij LJSO met Eschkenazy als solist

Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest (LJSO) geeft op zondag 8 oktober een concert in het Munttheater in Weert onder leiding van dirigent Sander Teepen. De internationaal bekende violist Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest, treedt op als solist.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Op het programma staan de 9e symfonie van Dvorák en het vioolconcert van Mendelssohn met Vesko Eschkenazy als solist. Verder klinkt Fanfare for the Common Man (Aaron Copland) voor blazers en slagwerkers.

Dit bijzondere concert wordt gedirigeerd door Sander Teepen, een veelgevraagde (inter)nationale dirigent die ook als coach optreedt in het televisieprogramma Maestro. Sander Teepen dirigeert voor de eerste keer het LJSO.

Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest heeft als doel jonge musici in de leeftijdscategorie 14 - 25 jaar op een zo hoog mogelijk niveau te laten musiceren in een volwaardig symfonieorkest. Het orkest bestaat uit studenten van conservatoria, muziekscholen en jong talent uit privéonderwijs. Voor jongeren tot 18 jaar geldt een sterk gereduceerde entreeprijs.

Limburgs Jeugd Symfonie Orkest o.l.v. Sander Teepen m.m.v. Vesko Eschkenazy (viool) | zondag 8 oktober 2023, 16.00 uur | Munttheater Weert | Kaarten: klik HIER.

Gepubliceerd: 27 SEP 2023 - 08:30
Laatste update: 29 SEP 2023 - 08:41