Sara's Soul inspireert Orpheus tot hoopvolle boodschap

Op de muziek van Sara's Soul van Hardy Mertens stuurt de Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg in beeld en geluid een hoopvolle boodschap de wereld in.  

In december 2021 verscheen op de website van Klankwijzer een interessant artikel met de titel “Blaasmuziek in tijden van corona”. In dit artikel laat Thije Adams, die onder meer werkzaam was bij het Ministerie van WVC en OCW, het licht schijnen over de blaasmuziek in en na corona.
In zijn artikel stelt Thije dat de handelingsopties voor amateurverenigingen tijdens de coronacrisis schaars zijn, mede door het gebrek aan kwalitatief hoogwaardig materiaal in de vorm van geluidsopnames.

Juist in deze stelling van Thije zag de Koninklijke Harmonie Orpheus een uitdaging om tijdens de afgelopen lockdown wél te handelen. Daarbij liet voorzitter Remi Leunissen zich inspireren door een opname van het werk Sara’s Soul van componist Hardy Mertens, tevens dirigent van de Koninklijke Harmonie Orpheus.

Remi vertelt: “in een moeilijke periode waarin de kern van verenigingen geraakt werd door het uitblijven van repetities, concerten en het samenzijn, probeer je toch kracht en inspiratie te vinden. Tijdens die periode blijft er een behoefte om je als vereniging te laten zien en horen. Een boodschap aan de buitenwereld dat je nog bestaat. Dat je die moeilijke tijd gaat overwinnen.
Geïnspireerd door het verhaal achter Sara’s Soul ontstond een idee om een hoopvolle boodschap te brengen aan de wereld, en tevens de binding met onze stad Tilburg in beelden te laten zien”.

Fotograaf Wouter Riel heeft dit idee perfect aangevoeld en leden van Orpheus gefotografeerd op prominente plekken in en rondom Tilburg. De innige samenwerking met Wouter heeft geleid tot een indrukwekkend verhaal. We nodigen u graag uit om te luisteren én te kijken.

Inmiddels bereidt de Koninklijke Harmonie Orpheus zich weer voor op het geven van mooie concerten. Op 23 april 2022 verzorgt het orkest o.l.v. Hardy Mertens de voorstelling “Brel & Brass” in samenwerking met chanteuse Micheline Van Hautem en bastrombonist Jos Jansen. Dit concert vindt plaats in de Concertzaal van Theaters Tilburg, aanvang 20:30. Voor meer informatie en het bestellen van tickets verwijzen wij u graag naar de website van de Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg via www.khorpheus.nl

Gepubliceerd: 02 APR 2022 - 10:53
Laatste update: 02 APR 2022 - 11:02