Saxofonisten gezocht voor Serious Request in Nijmegen

Saxofonisten gezocht voor Serious Request in Nijmegen

Speel je saxofoon en wil je iets betekenen voor een goed doel? Doe dan mee aan het projectorkest voor Serious Request in Nijmegen, georganiseerd door Debbie Kool, een muzikant van Muziekgezelschap Edelweisz in Berg en Dal. Het projectorkest heeft als doel om geld in te zamelen voor Stichting ALS, een stichting die mensen met de ongeneeslijke ziekte ALS ondersteunt.

Het projectorkest treedt op twee data op: zaterdag 16 december en donderdag 21 december. Op de eerste datum is er een repetitie en een concert op een locatie in Nijmegen. Op de tweede datum speelt het orkest in de buurt van het Glazen Huis, waar de radiozender 3FM zijn jaarlijkse goede doelenactie Serious Request houdt. De exacte tijd en locatie van het tweede optreden zijn nog niet bekend, maar het zal in de avond zijn.

Debbie Kool heeft vorig jaar een soortgelijk projectorkest georganiseerd, toen zij en ongeveer 15 saxofonisten bij het Glazen Huis in Amersfoort speelden en 610 euro ophaalden voor Stichting Het Vergeten Kind. Dit jaar hoopt zij nog meer saxofonisten te verzamelen en meer muziek te maken voor Serious Request, dat zich richt op het bestrijden van de spierziekte ALS.

Als je mee wilt doen aan het projectorkest, kun je je aanmelden door een e-mail te sturen naar blazen.voor.sr@gmail.com. Geef daarbij aan welke saxofoon je speelt en je krijgt de bladmuziek. Debbie Kool verwelkomt vooral sopraansaxofoons en baritonsaxofoons, omdat die schaars zijn, maar iedereen is welkom. Je kunt kiezen om op één of beide data mee te spelen.

Gepubliceerd: 20 NOV 2023 - 15:14