Saxofoon- en klarinetdag bij Muziekbond Groningen-Drenthe

Saxofoon- en klarinetdag bij Muziekbond Groningen-Drenthe

Muziekbond Groningen Drenthe houdt zaterdag 29 februari in multifunctioneel centrum Het Schakelveld in Assen een saxofoon- en klarinetdag.

Deze dag staat onder artistieke leiding van Johan van der Linden (hoofdvakdocent saxofoon conservatorium Zwolle) en Joris Lumeij (klarinettist bij de Marinierskapel). Met de deelnemers wordt een saxofoonorkest en een klarinettenchoir samengesteld. Voor beide groepen is gevarieerd repertoire samengesteld. De deelnemers krijgen de bladmuziek vooraf ter voorbereiding thuis gestuurd.

Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up.

Tijdens de eindpresentatie spelen Johan van der Linden en Joris Lumeij enkele duetten en battles. Deelname staat open voor saxofonisten en klarinettisten met minimaal muziekschoolniveau B of 3-4 jaar speelervaring. Aanvang: 10.00 uur. Eindpresentatie: 15.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 25 euro, inclusief lunch, koffie en thee. Aanmelden: http://selmer.nl of info@selmer.nl.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 FEB 2020 - 11:52