Schroevers naar IJsselstein, Engelbrecht naar Phil Gelre

Schroevers naar IJsselstein, Engelbrecht naar Phil Gelre

Jos Schroevers wordt de nieuwe dirigent van harmonie Amicitia uit IJsselstein. Hij is de opvolger van Michael Engelbrecht die aan de slag is gegaan bij Philharmomie Gelre. Dat melden de beide verenigingen op hun social media.

Jos Schroevers (1976) won in 2011 de prestigieuze Nederlandse Dirigentenprijs van het Kersjesfonds. Hij gaf onder andere gastdirecties bij de Philharmonie Zuid-Nederland, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Op dit moment is hij is onder andere dirigent van Sophia’s Vereeniging Loon op Zand, waar hij in januari 2016 de vorig jaar overleden Heinz Friesen opvolgde. Met dit orkest neemt hij dit jaar deel aan de Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten.

Michael Engelbrecht heeft Amicitia zes jaar geleid. Hij verruilt het orkest voor Philharmonie Gelre waar hij Joop Boerstoel opvolgt. Engelbrecht (Heerlen, 1979) is van huis uit euphoniumspeler. Hij trad als solo euphonium op met tal van professionele blaas- en symfonieorkesten. Daarnaast treedt hij op als solist en speelt hij regelmatig in kamermuziekverband. Als dirigent is hij ruim tien jaar verbonden aan het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 JAN 2020 - 09:28