Sectie- en solistenprijzen voor 39e NBK bekend

Sectie- en solistenprijzen voor 39e NBK bekend

De muziekcommissie van het Repertoire Informatie Centrum (RIC) in Arnhem heeft op verzoek van de Stichting NBK de sectie- en solistenprijzen vastgesteld voor de 39e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen sectie- en solistenprijzen vastgesteld.

De solistenprijs in de kampioensdivisie in Vienna Nights van Philip Wilby is voor de beste es-bas. De eerste divisie gaat aan de slag met Alpina Brass van Jan Van der Roost. De es-cornet gaat in deze divisie voor de solistenprijs. Het gloednieuwe werk The Patriots van Jan de Haan staat in de tweede divisie op de lessenaar. De cornetsectie strijdt hier voor de hoogste eer. De slagwerksectie gaat in de derde divisie voor de sectieprijs in A Buoy van Stan Nieuwenhuis. Deze nieuwe compositie is speciaal in opdracht van de NBK voor deze editie geschreven. De vierde divisie gaat de kampioenswedstrijd in met Sinfonietta No. 4 van Etienne Crausatz. De prijs is hier voor de beste euphonium.

De 39e editie van de NBK wordt gehouden op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

 

Gepubliceerd: 13 JUN 2019 - 17:06
Laatste update: 13 JUN 2019 - 17:11