SHOT spaart voor concertreis naar Zuid-Korea

SHOT spaart voor concertreis naar Zuid-Korea

Als orkest op reis naar Zuid-Korea. Voor de leden van Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) is het een lang bestaande droom. Een droom die in de zomer van 2024 werkelijkheid kan worden.

SHOT is een gedreven en enthousiaste groep jonge muzikanten die al bijna 30 jaar onder leiding staat van Ronny Buurink. Met maar liefst 65 muzikanten wordt er iedere donderdagavond gerepeteerd op de campus van de Universiteit Twente. Dat alles om een zo hoog mogelijk niveau te behalen. Afgelopen april heeft SHOT bijvoorbeeld meegedaan aan de Open Nederlandse Harmonieorkest Kampioenschappen, waar zij met 90 punten Nederlands Kampioen zijn geworden in de eerste divisie. Naast de muzikale hoogtepunten is SHOT ook erg actief.

Ambitieuzer
SHOT gaat iedere twee jaar in de zomer op concertreis. Meestal is dit een tournee door twee Europese landen met als muzikaal hoogtepunt de deelname aan een gerenommeerd festival voor harmonieorkesten. Zo ook in de zomer van 2024. De bestemming is ditmaal echter iets ambitieuzer. Het festival waar SHOT volgend jaar aan deel wil nemen is namelijk gelegen op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. Het Jeju International Wind Band Festival bestaat sinds 1995 en verwelkomt jaarlijks vele internationale orkesten om zo de blaasmuziek te promoten. Volgens SHOT dus de perfecte plaats om zich als orkest te laten horen.

Prijskaartje
De ambitie zit in ieder geval goed bij deze studenten. Het organiseren van zo’n concertreis heeft echter ook een prijskaartje. Op dit moment wordt er door de organiserende commissie hard gewerkt aan het ophalen van geld, bijvoorbeeld door de sponsoring van bedrijven. Daarnaast is er een donatiepagina gelanceerd, om door middel van crowdfunding een mooi bedrag op te halen. Al met al blijft het een hele klus. Maar hopelijk een met een mooi resultaat.

Wilt u SHOT steunen? Om direct te doneren, klik dan HIER. https://www.steunutwente.nl/project/shot-concertreis-2024.

Gepubliceerd: 19 JUL 2023 - 09:32