Showkorpsen strijden om titel Kampioen der lage landen

Showkorpsen strijden om titel Kampioen der lage landen

In het pinksterweekend van zondag 19 en maandag 20 mei strijden 27 muziek- en showkorpsen uit diverse landen in het Belgische Hamont om de titel Kampioen der Lage Landen.


De deelnemers zijn ingedeeld in twee afdelingen (de hogere en middelbare afdeling) en treden op in vier disciplines: mars, marsparade, show en concert.
De 31ste Internationale Mars- en Showwedstrijden van Hamont starten zondag om 13.00 uur en maandag om 13.30 uur. De toegang is gratis. Het Hamontse Marktplein wordt voor dit evenement omgebouwd tot een waar openluchttheater met 1500 zitplaatsen. Op zaterdag is er een taptoe.

Nederlandse deelnemers op zondag zijn Drumfanfare Jong Leven Gerwen, Drumfanfare St. Cecilia, Voorhout, Showkorps O&V Nuenen, Drumfanfare Laurentius Voorschoten, Drumband L`Union Born, Deltaband Vlissingen en Tamboerkorps St.-Cecilia Zegge.
Maandag wordt Nederland vertegenwoordigd door de drumline schutterij Sint Nicolaas en Sint Antonius Budel, drumband van Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen, Drumband Harmonie Slikkerveer Ridderkerk, Showband Corio Heerlen, Tamboers Harmonie Sint Rosa Sibbe-IJzeren en Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen.

Met Rob Balfoort (voorzitter), Annelies van Kempen en Leon Camp is Nederland ook achter de jurytafel ruim vertegenwoordigd.

Foto:©️ Arnoud (website organisatie).

 

Gepubliceerd: 17 MEI 2024 - 15:42