Sint Cecilia Milheeze sloot jubileumjaar af

Sint Cecilia Milheeze sloot jubileumjaar af

Het eindejaarsconcert was de laatste activiteit in het jubileumjaar van fanfare Sint Cecilia uit Milheeze. Daarvoor werd nog eenmaal alles uit de kast getrokken in de H. Willibrorduskerk. De kerk zat vol met publiek en met muziek. Zowel de fanfare als de slagwerkgroep brachten een gevarieerd en vrolijk programma om het jaar feestelijk te eindigen.

2018 stond voor fanfare St. Cecilia uit Milheeze in het teken van het zestig jarig jubileum van de slagwerkgroep. Het eindejaarsconcert werd begonnen door de fanfare met leuke, frisse pop- en jazzmuziek met een kerstgeluidje. Daarna nam de slagwerkgroep het podium over en speelde, samen met Annelie Brinkhof en de slagwerkers van Jong Nederland Asten, een aantal nummers die zij eerder dit jaar al hebben gespeeld en een nieuw Iers kerstnummer. Op het jubileumfeest nadien is Harrie van Otterdijk in het zonnetje gezet vanwege zijn twintig jarig jubileum.

Op het jubileumfeest werd de slagwerkgroep onthaald door de fanfare en het publiek terwijl zij “Lang zullen ze leven” speelden en zongen. Gedurende het jaar hebben zij diverse optredens gehad waar zij tevreden op terug kijken. Het jubileum van Harrie van Otterdijk die al twintig jaar docent en dirigent is bij de vereniging werd uitgebreid gevierd. Uit de handen van Roel Keunen kreeg hij een speciaal glas geblazen marimba uitgereikt.

Naast een glazen marimba werd de dirigent van de slagwerkgroep nog verrast door een ander cadeau: een crowdfundingsactie voor een nieuwe marimba! Een van de marimba’s is toe aan vervanging en het bestuur heeft druk gezocht naar een manier om het te financieren. De commissarissen hebben het onderstel geschonken. Draagt u de vereniging een warm hart toe? Schenk dan een marimba toets voor 75 euro en ontvang een certificaat van uw toets. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fanfare@cecilia-milheeze.nl

Gepubliceerd: 28 DEC 2018 - 13:44