Sint Cecilia Ubachsberg opent nieuwe concertzaal

Sint Cecilia Ubachsberg opent nieuwe concertzaal

Na een grootscheepse verbouwing en renovatie gaat op 5 januari 2019 het voormalig verenigingsgebouw van fanfare St. Cecilia Ubachsberg weer open.

De aftrap voor een feestmaand wordt gegeven door het Openingsconcert: een veelzijdige, toegankelijke muzikale happening waarin de fanfare musiceert met BigBand Heerlen, popband 10FeetUp en zanger/presentator Geralt van Gemert. Met de uitvoering wil St. Cecilia het gebouw – dat decennialang het eigen honk was – symbolisch teruggeven aan de Ubachsbergse gemeenschap.

Het als de ‘Auw Sjoeël’ bekend staande verenigingsgebouw is de afgelopen jaren flink onderhanden genomen. Aan de buitenkant is o.m. het dak volledig vernieuwd en geïsoleerd, alle asbest is verwijderd, de kozijnen zijn vervangen en is er een hightech klimaatinstallatie geplaatst. Aan de lange buitengevel is een grote halfronde ontmoetingsruimte toegevoegd waardoor nu ook het eertijdse soosgebouw met het hoofdgebouw verbonden is.
Van binnen heeft de Auw Sjoeël een ware metamorfose ondergaan. Het interieur is van kelder tot nok aangepakt en in nieuwstaat teruggebracht. Daarnaast is het buitenterrein volledig geherstructureerd en herstraat. Door de ingrijpende renovatie is het uit 1919 stammende monument omgetoverd in een ruim en eigentijds multifunctioneel centrum, dat straks door alle verenigingen en groepen van het dorp gebruikt kan worden. Ook vindt de Ubachsbergse ‘Burgerij’ van de gemeente Voerendaal er onderdak.

Concert
Het Openingsconcert van St. Cecilia is een interessante mix. Mooie blaasmuziek, swingende evergreens van Frank Sinatra en Michael Bublé door de BigBand & Geralt van Gemert en bekende pop/rocknummers door 10FeetUp én fanfare wisselen elkaar af. Entertainment en amusement is gegarandeerd in dit boeiend en aangrijpend programma! Het Openingsconcert zal trouwens evenzeer een lakmoesproef zijn voor de akoestiek van de gerenoveerde concertzaal. Door het gebruik van totaal andere materialen in de bouw zal de zaal wellicht heel anders ‘klinken’ dan vroeger.

Het concert in multifunctioneel centrum ‘De Auw Sjoeël’ begint om 20 uur en de entree is gratis.
Het adres is Oude Schoolstraat 33 Ubachsberg. Meer info op de websites www.fanfareubachsberg.nl, www.mfcubachsberg.nl en www.voerendaal.nl.

Tekst en foto: aanlevering Sint Cecilia Ubachsberg.

Gepubliceerd: 27 DEC 2018 - 09:18
Laatste update: 28 DEC 2018 - 11:40