Sint Joseph Sittard wint podiumwedstrijd LBT

Sint Joseph Sittard wint podiumwedstrijd LBT

De slagwerkgroep van harmonie Sint Joseph uit Sittard is in Heel winnaar geworden van de concertwedstrijd voor slagwerkensembles van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

Roland Jaegers leidde het ensemble in de derde divisie met werken van Vincent Cox, Etiënne Houben en Henk Martens naar 91 punten, goed voor een eerste prijs met promotie en lof.

De uitslag:

Tweede divisie: blaaskorpsen: Lichtstad Brass Eindhoven, 80,67 pnt, 1e prijs met promotie, Nederlands kampioen.
Derde divisie: slagwerk: Malletband Nijmeegse Postharmonie, 78,33 pnt, 2e prijs; Sint Joseph Sittard, 91 pnt, 1e prijs met promotie en lof der jury; stardivisie: Berggalm Noorbeek, 90 pnt, 1e prijs met promotie en lof der jury, Nederlands kampioen.
Vierde divisie: slagwerk: Sint Jozef Buchten, 89 pnt, 1e prijs met promotie.

Noot: De korpsen uit Eindhoven en Noorbeek werden Nederlands kampioen omdat de divisies waarin zijn optraden tijdens de Nederlandse kampioenschappen niet op het programma staan.
Noorbeek speelde slechts één werk. De Limburgse tamboerbond wil hiermee korpsen die voorheen aan een gecombineerd mars-/concertconcours deelnamen de mogelijkheid bieden om alleen met een stilstaand werk op concours te gaan. Deze verenigingen zijn (voorlopig) ingedeeld in de stardivisie.

Op de foto: Sint Joseph Sittard - Foto: Frans Voermans. 

ATTENTIE: KNMO Klankwijzer kijkt in de e-paperuitgave van komende week met diverse juryleden terug op alle concoursen van dit weekeinde. Schrijf je in voor deze gratis service van de KNMO: bit.ly/kwnieuwskrant

Gepubliceerd: 24 NOV 2019 - 18:48
Laatste update: 25 NOV 2019 - 09:18