Sint Jozef brengt Kerstwensen uit Kerkrade met Janine Kitzen

Sint Jozef brengt Kerstwensen uit Kerkrade met Janine Kitzen

Op zondag 20 december a.s. om 15.00 uur kunt u genieten van een gratis online kerstspecial van Harmonie St. Jozef Kaalheide uit Kerkrade, genaamd Kerstwensen uit Kerkrade. Tevens verleent de bekende sopraan Janine Kitzen haar medewerking aan dit bijzondere project. 

Vanwege de coronamaatregelen maakt de cultuursector een heel moeilijk jaar door. Vele repetities en concerten werden al geannuleerd en het einde lijkt nog niet in zicht. Harmonie St. Jozef Kaalheide-Kerkrade besloot om niet bij de pakken te gaan neerzitten en heeft een vernieuwend project uitgewerkt om het jaar 2020 tóch op een muzikale wijze af te kunnen sluiten. Vanwege de coronamaatregelen is noodgedwongen besloten om het jaarlijkse kerstconcert te annuleren. In plaats daarvan is het orkest onder leiding van de nieuwe dirigent Georges Moreau twee weken geleden begonnen om met zes verschillende ensembles een prachtig programma in te studeren.

De kerstspecial Kerstwensen uit Kerkrade neemt u mee op een muzikale reis door de advent- en kersttijd. Door middel van sfeervolle kerstmuziek en kamermuziek komt u helemaal in de kerststemming. Het Stille Nacht mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Harmonie St. Jozef Kaalheide heeft bovendien de Kerkraadse sopraan Janine Kitzen bereid gevonden om haar medewerking te verlenen.

Het doel van het project is om, ondanks de huidige beperkingen, muziek te kunnen maken én deze met u te delen. Kerstwensen uit Kerkrade is voor het orkest een uniek project. Er worden door Visible Producties beeld- en geluidsopnames gemaakt. Het opgenomen beeld en geluid wordt vervolgens gemonteerd samen met mooie videobeelden van de stad Kerkrade, beschikbaar gesteld door Beleef Kerkrade. U wordt als het ware meegevoerd op een muzikale reis door Kerkrade Klankstad. Tevens zullen burgemeester Petra Dassen en wethouder Jo Schlangen van de gemeente Kerkrade hun kerstwensen uitspreken.

De kerstspecial Kerstwensen uit Kerkrade is op zondag 20 december vanaf 15.00u gratis te zien via het Youtube-kanaal van harmonie St. Jozef Kaalheide (www.youtube.nl/user/harmoniekaalheide) en via een link op de facebookpagina's van Harmonie St. Jozef Kaalheide en Beleef Kerkrade. Ook daarna blijft de Kerstspecial beschikbaar via de genoemde online kanalen, zodat u deze ook op een later moment kunt bekijken.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 17 DEC 2020 - 13:15
Laatste update: 17 DEC 2020 - 13:21