Slag om Limburg met donderende beats

Slag om Limburg met donderende beats

Op zaterdag 25 mei verandert cultureel centrum Don Bosco in Heel in een muzikaal slagveld tijdens de Slag om Limburg. Krachtige beats en dynamische ritmes tijdens een opwindend slagwerkconcert verklanken een historische gebeurtenis.

De Franse koning Lodewijk XIV trok in 1672 met 120.000 manschappen, waaronder zijn befaamde elitekorps de musketiers onder leiding van kapitein D’Artagnan, ten strijde om Frankrijk zijn oude grenzen terug te geven. Het werk D’Artagnan: Le Siège de Maestricht van Etienne Houben vertelt het verhaal van het Beleg van Maastricht in 1673. Deze historische gebeurtenis markeert de aanval van de Franse legers van ‘Zonnekoning’ Lodewijk XIV op de Nederlandse stad Maastricht, een belangrijke slag in de Europese geschiedenis. Het stuk illustreert de belegering waarbij de vestingstad lang stand hield, ondanks dat ze door 58 kanonnen onder vuur werd genomen. Op het moment dat er eindelijk een bres werd geslagen in de vestingwerken, trok D’Artagnan met zijn musketiers al strijdend naar binnen. Totdat een schot het tragische lot van D’Artagnan bezegelde.

ONTMOETING
Dit epische verhaal is zaterdag 25 mei de leidraad voor een Nederlands-Belgische ontmoeting tussen twee topslagwerkensembles. In cultureel centrum Don Bosco in Heel gaan de slagwerkgroepen van fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht, geleid door Stefan Castro, en de Koninklijke fanfare Kempenbloei uit het Belgische Achel, onder leiding van Marc Dufour, de muzikale strijd aan tijdens de Slag om Limburg. Behalve het verhalende concertwerk van Etienne Houben staan nog diverse spectaculaire slagwerkcomposities op het programma.

Praktisch
Slag om Limburg door de slagwerkgroepen Eensgezindheid Maasbracht-Beek en Kempenbloei Achel (België) | zaterdag 25 mei, 20.00 uur | Cultureel centrum Don Bosco Heel | kaarten klik HIER.

Foto: De slagwerkgroep van fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek.

Gepubliceerd: 15 MEI 2024 - 10:53