Slagwerkensembles op concours in Hoogeveen en Venlo

Slagwerkensembles op concours in Hoogeveen en Venlo

Komend weekend zijn op twee plaatsen in het land concoursen voor slagwerkensembles. In Hoogeveen komen slagwerkgroepen van de vier noordelijke muziekbonden in actie. In Venlo zet de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen een gecombineerd concertconcours/festival voor slagwerkensembles op touw.

Het programma in Hoogeveen telt slechts vier deelnemers. De organiserende doelgroepen Show, Mars en Percussie van de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD), de Muziekbond Gelderland Flevoland (MBGF), de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) en de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) denken dat de deelname aan het Wereld Muziekconcours van diverse verenigingen zo veel heeft gevergd, dat een concours op dit moment te veel is. Door de samenwerking van de bonden kan het concours in ieder geval doorgaan. De deelnemers zijn Woudklank Grootegast, AMDG Beilen, Wilhelmina Bedum en Wilhelmina Delfzijl. De juryleden zijn Roel Jan Jongsma, Jan Geert Nagel en Etienne Houben.

Open podium
De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen houdt zondag 6 november in Theater De Maaspoort in Venlo een concertconcours in combinatie met een open podium. Het open podium biedt verenigingen een stip op de horizon, een doel om zonder wedstrijdelement en zonder verplichting naartoe te werken. De jury geeft de deelnemers tips en tops waarmee ze verder kunnen bouwen. Tijdens het ochtendprogramma spelen de slagwerkgroepen Jong Nederland Horst, Muziekvereniging Kessel, Concordia Margraten en Aurora Grevenbicht. Het optreden van de slagwerkensembles is een onderdeel van het Klankkleur-festival dat de LBT samen met de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de stichting Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-Limburg) organiseert. Behalve concerten van slagwerkgroepen zijn er ook optredens van blaasorkesten en koren. (Zie elders in deze uitgave). Kijk voor meer informatie: HIER.

 

Op de foto: De malletband van muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Delfzijl gaat op concours in Hoogeveen.

Foto©️: Facebook Wilhelmina

Gepubliceerd: 04 NOV 2022 - 13:05