Slagwerker Dominique Vleeshouwers ontvangt de Nederlandse Muziekprijs

De in het verengingsleven van de amateurwereld opgegroeide slagwerker Dominique Vleeshouwers ontvangt de Nederlandse Muziekprijs. Dat werd zondag in het tv-programma Podium Witteman bekend gemaakt. Vleeshouwers krijgt de trofee in januari uitgereikt uit handen van minister Ingrid van Engelshoven (OCW).

Dominique Vleeshouwers (1992) begon zijn carrière als zevenjarig jongetje bij harmonie Van ’t Heilig Hart in Altweerterheide. Hij is de eerste slagwerker die de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

Vleeshouwers studeerde in 2013 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Afgelopen najaar sloeg hij met het project Marching & Breakin’ een brug tussen klassiek slagwerkrepertoire, urban en de harmoniewereld. Tijdens deze productie, die te zien was in diverse Zuid-Nederlandse theaters, werkte hij onder meer samen met de Eindhovense breakdancegroep The Ruggeds en harmonie Sint Michaël van Thorn.

Vleeshouwers won in 2014 won hij het internationale slagwerkconcours TROMP in Eindhoven. Sindsdien reist hij de hele wereld over om concerten en masterclasses te geven. Als slagwerker staat hij bekend om zijn veelzijdigheid en zijn unieke performance.

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. De prijs, die is ondergebracht bij het Fonds Podiumkunsten, wordt toegekend op advies van de Adviescommissie Nederlandse Muziekprijs.

De bijgaande opname is eerder dit jaar gemaakt tijdens een concert met harmonie Sint Michaël van Thorn.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 DEC 2019 - 13:55
Laatste update: 02 DEC 2019 - 16:11