Slagwerker Jelmar in de race voor publiekprijs LC Toptalent

Slagwerker Jelmar in de race voor publiekprijs LC Toptalent

Slagwerker Jelmar Terpstra van Soli Deo Gloria uit Rinsumageast schreef een profielwerkstuk over het belang van muziekverenigingen in de gemeente Dantumadiel. Hij dingt met zijn onderzoek mee naar de Toptalent Publieksprijs van de Leeuwarder Courant. Je kunt nog tot morgen op hem stemmen.

Uit zijn onderzoek komt naar voren dat muziekverenigingen enorm belangrijk zijn voor de gemeente en haar inwoners. Het musiceren heeft een positief effect op het brein van de muzikant, op zijn fysieke gezondheid en op zijn persoonlijke ontwikkeling; eveneens draagt muziek maken bij aan het versterken van de sociale cohesie binnen de gemeente. Het verenigingsleven zorgt voor meer onderlinge binding en binding met de samenleving; leden krijgen meer vertrouwen in de maatschappij en verbeteren hun persoonlijk welzijn en hun maatschappelijke welbevinden. Tevens stimuleren kunst en cultuur de economie en houden de muziekverenigingen jongeren van de straat en bestrijden zij eenzaamheid.

De 17-jarige vwo’er van het Dockinga College in Dokkum dingt met zijn werkstuk Forza di Musica mee naar de Toptalent Publieksprijs van de Leeuwarder Courant. Voor LC Toptalent werden ruim zestig inzendingen gewikt en gewogen. Alle inzendingen komen in aanmerking voor de publieksprijs.

Stem op het werkstuk van Jelmar via https://qualifio.lc.nl/quiz/1215428_915/LC-Toptalent-publieksprijs-2023.html 

(Het werkstuk van Jelmar staat in de lijst op de dertiende plek van onderen). Stemmen kan nog tot en met morgen 19 april.

Gepubliceerd: 18 APR 2023 - 18:17