Slagwerker Ruben Maathuis in finale Grote Prijs van Nederland

Slagwerker Ruben Maathuis in finale Grote Prijs van Nederland

Slagwerker Ruben Maathuis, lid van slagwerkgroep Cadenza uit Twello, is met zijn groep Fusus doorgedrongen tot de finale van De Grote Prijs van Nederland.

De multi-instrumentalisten en producers Ruben Maathuis, Koen Vosmeijer en Koen Klunder smelten hun roots in klassiek slagwerk samen met elektronische muziek. Met een imposante verzameling ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, effecten en samples bouwen ze een eigen universum van geluid. Het is een futuristisch en gelaagd geheel waarmee het trio de grenzen van house, techno, ambient, jazz en klassiek doet vervagen.

Sferische synths en warme marimba klanken herinneren aan neo-klassieke grootheden als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Steve Reich. Terwijl de beats en percussie een reflectie zijn van elektronische pioniers als Bonobo, Weval en Moderat.

Hun onconventionele benadering, ultieme beheersing en artistieke shows leveren fusus een unieke plek op in het muzieklandschap. Het trio uit Deventer releaste eind februari hun tweede EP ‘In Textus’ en werkt in 2019 aan een debuut album.

Je kunt nog stemmen op Ruben Maathuis en Fusus via: https://groteprijsvan.nl/deelnemers/fusus-overijssel/

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.
Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 16 MEI 2019 - 16:12