Slagwerkgroep Animato Nistelrode Nederlands voetbalkampioen

Slagwerkgroep Animato Nistelrode Nederlands voetbalkampioen

Het Open Nederlands Muziek Voetbal Kampioenschappen (ONMVK) heeft voor de tweede keer bewezen dat muziek en sport perfect samen kunnen gaan. Het evenement, dat werd gehouden bij DSV’61 in Doornspijk, bracht 200 voetballende muzikanten uit heel Nederland samen om te strijden op het half veld in een spannende 7 tegen 7 competitie.

Het ONMVK, opgericht om een leuke en sportieve seizoen sluiting te bieden voor muzikanten in de amateurmuzieksector, zag vijftien verenigingen strijden om de felbegeerde wisselbokaal. Hoewel gezelligheid centraal stond, was er zeker sprake van wedstrijdspanning onder de deelnemers. De dag werd gekenmerkt door sportieve inzet, muzikale verbondenheid en onvergetelijke momenten. Bij de prijsuitreiking trakteerde Juliana Doornspijk het publiek op een opzwepend optreden.

Hoogtepunten van het evenement:
• Winnaar: Slagwerkgroep Animato Nistelrode kroonde zich tot kampioen en mag zich voor een jaar Open Nederlands Muziek Voetbal Kampioen noemen.
• Tweede plaats: Slagwerkensemble Elspeet toonde hun talent en behaalde een welverdiende tweede plaats.
• Derde plaats: Slagwerkgroep Excelsior Oostendorp verzekerde zich van de derde plek met indrukwekkende prestaties.
• Fair Play Cup: SDG Ommen viel op door hun sportiviteit en won de fair play cup, zowel letterlijk als figuurlijk een eer om te dragen.

De inschrijving voor het ONMVK 2025 is alweer geopend. Volgend jaar zal het kampioenschap plaatsvinden op 28 juni 2025. Enthousiaste muzikanten en verenigingen kunnen zich inschrijven via onze website: www.onmvk.nl. 

Op de foto: Het winnende team van Animato Nistelrode.

Foto: Aanlevering ONMVK

Gepubliceerd: 24 JUN 2024 - 18:58