Slagwerkspecialisten leiden workshops in Echt

Elementair improviseren op mallets, briljant spel op pauken of technische hoogstandjes op kleine trom. Diverse topslagwerkers leiden zondag 22 maart in Echt tijdens Echt Slagwerk workshops voor zowel beginnende als gevorderde slagwerkers. Inschrijven via: www.echtslagwerk.nl

Vincent Houdijk, vakdocent aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, verzorgt een workshop improvisatie voor beginners en gevorderden. Houdijk (1981) heeft zich na zijn opleiding tot klassiek uitvoerend slagwerker gespecialiseerd in jazzvibrafoon. Hij speelt in tal van ensembles en stond op grote podia zoals het Noth Sea Jazz Festival.

Arjan Jongsma, docent aan de Sweelinck Academy Amsterdam, leidt een workshop muzikaliteit en techniek op pauken. Naast marimba specialiseerde Jongsma zich in orkestspel pauken. Hij is als paukenist verbonden aan de Nieuwe Philharmonie Utrecht en remplaceerde o.a. als paukenist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Maikel Claessens, verbonden aan Percussion Friends en Codarts, verzorgt in Echt een workshop kleine trom rudiments en skills. Claessens begon zijn opleiding in de talentklas van Percussion Friends bij Ramon Lormans en Vincent Houdijk en behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wie nog nooit een slagwerkinstrument bespeeld heeft, kan zijn slag slaan in de Probeerhoek. Peter Heijnen, oprichter van StudioSlagmolen en docent slagwerk bij diverse instituten, helpt je je talenten voor slagwerk te ontdekken. Met een verrassing voor iedere deelnemer.

De workshopdag Echt Slagwerk wordt gehouden in het Connect College Echt, Maasbrachterweg 22, 6101XX Echt. De organisatie is in handen van de koninklijke harmonie Sint Caecilia Echt. De dag opent om 9.30 uur met een optreden van BigBand Myouthic en wordt afgesloten met een concert van de organiserende vereniging.

Informatie en inschrijven via: www.echtslagwerk.nl

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 FEB 2020 - 20:39
Laatste update: 08 FEB 2020 - 08:12