Sneakpreview van WMC bij Crescendo Opende

Sneakpreview van WMC bij Crescendo Opende

Kijk je al uit naar het WMC? Zaterdag 30 april kun je al een voorproefje krijgen. Showkorpsen uit het noorden van het land laten op die dag hun WMC-show zien tijdens Take One in Opende.

Take One is de eerste grote testcase voor korpsen die deze zomer meedoen aan het WMC. Tijdens deze try-out op sportpark De Veste in Opende tonen ze het product waarmee ze in Kerkrade hoge ogen hopen te gooien aan het publiek. Opmerkelijk is dat ze ook hun collega’s nadrukkelijk laten meekijken in hun keuken. De instructeurs van de deelnemende korpsen steken na afloop namelijk de koppen bij elkaar om hun shows kritisch tegen het licht te houden. Take One is in 2009 ontstaan op initiatief van de instructeurs van de diverse verenigingen. Zij kwamen destijds op het idee om elkaar te voeden met tops en tips. De meerwaarde zit hem vooral in het leren en anders kijken naar je eigen product. Het gaat dus niet om een ranking, maar om constructief mee te kijken. Het evenement heeft bovendien een hoog reüniegehalte met een gezellige afterparty ter afsluiting.

Ontwikkeling
Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Bicycle Showband Crescendo vindt Take One 2022 plaats in Opende naast MFC De Veste op sportcomplex De olde Wierden van V.V. Opende. Er is bewust gekozen om Take One al vroeg in het jaar op de agenda te zetten. Instructieleden krijgen dan alle tijd om de commentaren mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de show in de aanloop naar het WMC. De instructieleden en een extern jurylid kijken naar het muzikale boek, het visuele ontwerp van de shows en het effect van de showelementen. Take One wordt gezamenlijk georganiseerd door en voor de deelnemende korpsen.

De wei in
De woordvoerder namens de organisatie, Gerrit de Roos laat weten dat de verenigingen na een periode van twee jaar waarin bijna niets kon, staan te springen om zich aan publiek en collega’s te tonen. “We zijn blij dat we eindelijk weer de wei in kunnen. De bands en instructieteams willen elkaar en het publiek weer wat moois voorschotelen na een gedwongen pauze van twee jaar. De verschillende instructieteams kennen elkaar goed en werken al veel samen. Dat bepaalt ook de open sfeer tijdens het geven van tips en feedback tijdens dit fantastische evenement.”

Verrassingsactie
Naast het jubilerende Bicycle Showband Crescendo nemen Pasveerkorps Leeuwarden, Advendo Sneek, Takostu Stiens, Jong Pasveer, Jong Advendo en Jeugdkorps Crescendo deel aan het evenement. Verder zal aan het programma nog verrassingsacts worden toegevoegd. De voorgaande edities trokken ruim duizend bezoekers. Take One is absoluut geen taptoe, maar een try-out. Bezoekers betalen bij de ingang een kleine bijdrage voor de dekking van de onkosten. Take One 2022 vindt plaats op zaterdag 30 april 2022 op sportpark De Veste te Opende. De start van het festijn is om 14.00 uur.

Op de foto: Bicycle Showband Crescendo uit Opende doet in eigen huis mee aan de try-out Take One.

Gepubliceerd: 19 APR 2022 - 15:17