Solisten en premières tijdens 3e Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen  

Solisten en premières tijdens 3e Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen  

Jonge solisten, bekende componisten, premières en actuele discussies. Dat zijn op vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2020 de ingrediënten van de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen. Theater Veluvine in Nunspeet is voor deze derde editie opnieuw het decor. Voor de organisatie tekent de stichting CRON.

Op vrijdagochtend zullen componisten Bert Appermont en Hardy Mertens, winnaars van de Buma Awards 2020, hun werken toelichten en in gesprek gaan met geïnteresseerden. Tijdens de netwerkbijeenkomst in de middag krijgen de verschillende partijen uit “Het Bizarre Wereldje van de Blaasmuziek” de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. De dag wordt afgesloten met het “BUMA Composers Dinner” ter ere van de te huldigen componisten. Het diner wordt omlijst met muziek van jeugdensembles uit de gemeente Nunspeet.

Op zaterdag 28 november trapt Chris Derikx af met een sessie over de historie en de bezetting van het fanfareorkest. Met het CRON projectorkest zal Derikx repertoire demonstreren, toelichten en het instrumentarium ter discussie stellen. Diverse Nederlandse componisten, die iets in beweging hebben gebracht in de ontwikkeling van de fanfare, komen aan bod. De daarop volgende “Reading Session” met het projectorkest staat in het teken van nieuw repertoire voor fanfare orkest en de verplichte werken van het ONFK 2021. Aansluitend gaan Andries den Haan en Roel van Raaij actuele onderwerpen aan de orde stellen in de “Fanfare Draait Door”.

De middag wordt afgesloten met een concert door Concordia - Meterik o.l.v. Chris Derikx. Naast de uitvoering van recente werken zal men ook de première verzorgen van het werk “LEI” van Rob Goorhuis. Dit werk is speciaal voor dit orkest geschreven en is geselecteerd als verplicht werk voor de 1edivisie op de ONFK 2021.

Het Fanfare Repertoire en Netwerkweekend wordt afgesloten op zaterdagavond met een HRFSTWND concert. De deelnemende orkesten, De Hoop - Stellendam en Psalm 150 - Dinxperlo, brengen een divers programma met een hoofdrol voor Jörgen van Rijen, solo trombonist van het Concertgebouw Orkest. Tijdens dit concert worden ook de prestigieuze BUMA Blaasmuziek Awards 2020 uitgereikt. De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp.

Kijk voor het volledige programma en de kaartverkoop op de website www.stichtingcron.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 12 SEP 2020 - 15:46
Laatste update: 12 SEP 2020 - 16:07