Solisten uit Aalst en Hapert winnen De Adriaan

Solisten uit Aalst en Hapert winnen De Adriaan

Muzikanten uit Aalst en Hapert hebben dit weekeinde in Riethoven de veertiende editie van de solistenwedstrijd De Adriaan gewonnen.

Zaterdag haalde Loek Smits van harmonie De Volharding uit Aalst de hoogste dagscore. Hij vertolkte op euphonium Rhapsody for euphonium van James Curnow.
Zondag zegevierde klarinettist Tim Huijbregts van muziekvereniging Kunst Adelt uit Hapert. Hij speelde met begeleiding van het orkest II Concerto van Oscar Navarro.

Tijdens de tweejaarlijkse muziekwedstrijd De Adriaan spelen de deelnemende orkesten een concert waarin een solowerk van ten minste vier minuten moet voorkomen, gespeeld door een amateurmuzikant die op de dag van de uitvoering niet ouder is dan 23 jaar en twee jaar lid van de vereniging. De wedstrijd is vernoemd naar Adriaan Sweegers. Bij zijn overlijden in januari 1990 liet hij een deel van zijn nalatenschap na aan het Riethovens Harmoniecorps waarvan hij vele jaren bestuurslid was. De naar hem vernoemde stichting De Adriaan houdt sindsdien iedere twee jaar een muziekwedstrijd waarbij jonge muzikanten begeleid worden door hun eigen orkest.

Op de foto: Tim Huijbregts behaalde op zondag de hoogste dagscore.

Foto: Aanlevering Riethovens Harmoniecorps.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 14 APR 2019 - 22:37