Solo met Phion: meespelen op karaokeversie van klassiek stuk

Solo met Phion: meespelen op karaokeversie van klassiek stuk

Leuk initiatief van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Bij het project Solo met Phion kun je als amateurmuzikant aan de hand van een tutorial thuis meespelen op een karaokeversie van een werk uit het klassieke repertoire. Deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf 12 april. 

Bij Solo met Phion word je als muzikant ingewijd in de geheimen van de allermooiste orkestsolo’s uit het klassieke repertoire. Denk bijvoorbeeld aan de vioolsolo in Salut d'Amour van Elgar, de hoornsolo uit Mendelssohns Midzomernachtsdroom of de solo voor altsaxofoon in de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Speel je althobo, altviool, cello, contrabas, euphonium, fagot, fluit, klarinet, trompet of trombone? Ook dan kun je je hart ophalen bij Solo met Phion!

Talentontwikkeling
Phion wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Nu concertzalen al even dicht zijn, maar ook verenigingen en muziekscholen al lange tijd gesloten zijn, is er extra veel behoefte aan verbinding en uitdaging om thuis muziek te blijven spelen. We willen mensen intensieve muzikale ervaringen laten opdoen op een manier die blijvende indruk maakt. Phion gelooft in de kracht van klassiek en heeft een ondersteunende rol in talentontwikkeling. Alle muzikanten kunnen dan ook meedoen met dit project!

Tutorial van musicus
Na je aanmelding ontvang je voor jouw instrument en bijbehorend werk de bladmuziek, de audio-opnames (zowel het complete stuk als een karaokeversie) én een persoonlijke tutorial van een van onze musici om jou op weg te helpen. Want, hoe zit het eigenlijk precies? Welke rol heeft de solo in het stuk en hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Welke technische aspecten zijn belangrijk en kun je met de tips van onze musici extra oefenen? Hoe zorg je dat je solo mooi in het geheel mengt of boven het orkest uitstijgt? En, wat maakt deze solo zo bijzonder voor de musicus?

Met al deze tools in handen kun je uiteindelijk zelf schitteren in je samenspel met Phion! Aanmelden kan vanaf 12 april. Deelname is gratis.

Meer informatie: KLIK HIER.

Foto: Valerie Spanjers

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 MAA 2021 - 11:12
Laatste update: 09 MAA 2021 - 10:33