Sophia’s als zevende aan de beurt op ECWO

Sophia’s als zevende aan de beurt op ECWO

De koninklijke harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand betreedt op 23 mei 2020 als zevende het podium tijdens de European Championship for Wind Orchestras (ECWO). Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Afgaande op de reputatie van de negen deelnemers is Sophia’s in het rijtje van favorieten als laatste aan de beurt. Het Landesblasorchester Baden-Würtemberg onder leiding van de Nederlandse dirigent Björn Bus opent de titelstrijd. 

De volledige volgorde van optreden ziet eruit als volgt:
1. Germany (Landesblasorchester Baden-Würtemberg)
2. France (L’Orchestre d’Harmonie de la Ville du Havre)
3. Denmark (The Danish Concert Band - Rødovre)
4. Norway (Musikkforeningen Nidarholm)
5. Sweden (Uppsala blåsarsymfoniker)
6. Belgium (Koninklijke Harmonie van Peer)
7. Netherlands (Symfonisch blaasorkest Koninklijke Sophia’s Vereeniging)
8. United Kingdom (XBY Concert Band)
9. Slovenia (Krka Wind Orchestra Krka)

Harmonieorkesten uit negen landen strijden op 23 mei 2020 in het Franse Amien om de Europese titel voor harmonieorkesten. De koninklijke harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand wordt door de KNMO afgevaardigd vanwege haar prestatie op het concours van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen in 2018. Het orkest van dirigent Jos Schroevers behaalde in Enschede in de Concertdivisie 95,5 punten.
De Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten staan volgend jaar voor de derde keer op de agenda. De vorige twee edities in Utrecht (2016) en Brussel (2018) werden gewonnen door respectievelijk de Koninklijke Harmonie van Thorn en Harmonie Sint Michaël van Thorn.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 NOV 2019 - 15:52
Laatste update: 22 NOV 2019 - 16:02