Sophia’s in actie op openingsdag van Europees kampioenschap

Sophia’s in actie op openingsdag van Europees kampioenschap

Symfonisch blaasorkest Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand komt volgend jaar tijdens de Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten in actie op de openingsdag.

De Nederlandse vertegenwoordiger tijdens European Championship for Wind Orchestras is bij de loting voor de volgorde van optreden als vierde uit de bus gekomen. Dirigent Jos Schroevers en zijn muzikanten betreden zaterdag 21 mei het podium van de Mégacité in de Franse plaats Amiens. Voor de derde editie van de ECWO hebben negen harmonieorkesten ingeschreven.

Het volledige programma:
Zaterdag 21 mei:
1. Uppsala Blåsarsymfoniker (Zweden); 2. The Danish Concert Band - Rødovre (Denemarken); 3. Musikkforeningen Nidarholm (Noorwegen); 4. Symfonisch blaasorkest Koninklijke Sophia’s Vereeniging (Nederland); 5. Pihalni orkester Krka/Krka Wind Orchestra (Slovenië).

Zondag 22 mei:
1. Koninklijke Harmonie van Peer (België); 2. L’Orchestre d’Harmonie de la Ville du Havre (Frankrijk); 3. Landesjugendblasorchester Rheinland Pfalz (Duitsland); 4. Blasorchester Siebnen (Switzerland).

De eerste aflevering van het Europees kampioenschap voor harmonieorkesten vond in 2016 plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Winnaar werd de Koninklijke Harmonie van Thorn. Twee jaar later won Harmonie St. Michaël van Thorn in de Bozar in Brussel de tweede editie. Vanwege corona moest de derde uitgave van het evenement een paar keer worden uitgesteld.

Naast een keuzeprogramma spelen alle deelnemers als verplicht werk Dance Satanique van Alexandre Kosmicki.

Sophia’s is door KNMO afgevaardigd op grond van haar concoursprestatie in 2018. Het orkest van dirigent Jos Schroevers behaalde toen tijdens het concours van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen 95,5 punten.

Foto: Aanlevering Verrassende Ontmoetingen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 SEP 2021 - 12:07
Laatste update: 15 SEP 2021 - 09:57