Sophia’s moet nog langer wachten op EK

Sophia’s moet nog langer wachten op EK

De koninklijke harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand moet nog een jaar langer wachten op de deelname aan de Europese kampioenschappen. Het European Championship for Wind Orchestra Association (ECWO) en de lokale organisator Confèdèration Musicale de France (CMF) hebben besloten om het Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten door te schuiven naar mei 2022.

Het tweejaarlijkse Europese kampioenschap voor harmonieorkesten zouden eigenlijk dit jaar hebben plaatsgevonden, maar werd toen uitgesteld tot 2021. Gelet op de ontwikkelingen in Europa rond de verspreiding van het coronavirus komt ook die datum te vroeg. “Onze eerste prioriteit is de gezondheid en veiligheid van zowel de orkesten als het publiek. Ook willen we orkesten financieel niet in de problemen brengen als we straks genoodzaakt zijn om het evenement kort van tevoren alsnog te moeten afgelasten”, aldus de organisatie.

De derde editie van de titelstrijd is nu verplaatst naar mei 2022. De exacte datum is nog niet bekend. Als concourslocatie blijft Mégacité in Amiens (Frankrijk) gehandhaafd. Ook het verplichte werk blijft hetzelfde: Dance Satanique van Alexandre Kosmicki.

De KNMO wordt vertegenwoordigd door de koninklijke harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand. Het orkest van dirigent Jos Schroevers behaalde 2018 tijdens het concours van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen 95,5 punten.

Foto: Aanlevering Verrassende Ontmoetingen

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 18 DEC 2020 - 19:00
Laatste update: 19 DEC 2020 - 10:12