Sophia’s Vereniging treft acht tegenstanders op Europese titelstrijd

Sophia’s Vereniging treft acht tegenstanders op Europese titelstrijd

Harmonieorkesten uit negen landen strijden op 23 mei 2020 tijdens de European Championship for Wind Orchestras (ECWO) in het Franse Amien om de Europese titel voor harmonieorkesten.

De Nederlandse vertegenwoordiger, symfonisch blaasorkest Sophia’s Vereeniging Loon op Zand, neemt het op tegen de Koninklijke Harmonie van Peer (België), Rødovre Concert Band (Denemarken), l’Orchestre d’Harmonie du Havre (Frankrijk), Landesblasorchester Baden-Wurttemberg (Duitsland), Musikkforeningen Nidarholm (Noorwegen), Wind Orchestra Krka (Slovenië), Uppsala blåsarsymoniker (Zweden) en Maidstone Wind Symphony (Groot-Brittannië).

Het verplicht werk voor ECWO 2020 is Danse Satanique van Alexandre Kosmicki. De Europese titelstrijd wordt gehouden in de Mégacité in Amiens.

De koninklijke harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand wordt door de KNMO afgevaardigd vanwege haar prestatie op het concours van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen in 2018. Het orkest van dirigent Jos Schroevers behaalde in Enschede in de Concertdivisie 95,5 punten.

De Europese kampioenschappen voor harmonieorkesten staan volgend jaar voor de derde keer op de agenda. De vorige twee edities in Utrecht (2016) en Brussel (2018) werden gewonnen door respectievelijk de Koninklijke Harmonie van Thorn en Harmonie Sint Michaël van Thorn.

Foto: Harald Snippert

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 SEP 2019 - 08:36
Laatste update: 27 SEP 2019 - 08:40