Spotlight Orchestra haakt in op thema Kinderboekenweek

Spotlight Orchestra haakt in op thema Kinderboekenweek

Het Dordrechtse Spotlight Orchestra geeft op zaterdag 7 oktober twee kinderconcerten in de Ontmoetingskerk in Dordrecht. De concerten zijn gebaseerd op het boek Een bos vol muziek van Suzan Overmeer, over onverwachte talenten ontdekken als je denkt dat je er geen hebt.

Foto: Femke van der Linden

Hoofdpersonage Toby Konijn woont met zijn familie in het bos. Elke avond hoort hij buiten de merels zingen. Toby's grootste droom is om met de merels mee te kunnen zingen. Een zingend konijn! Dat hebben de merels nog nooit meegemaakt! Maar wanneer Toby begint te zingen, schrikken alle dieren zich een hoedje. Toby's gezang klinkt verschrikkelijk: het klinkt als gekrijs en gegil. Toby schaamt zich en rent weg het bos in. Als Toby een specht ontmoet begint er een muzikaal avontuur vol verrassingen. Een verhaal over dromen, die soms anders uitpakken dan je denkt! Want wanneer Toby onverwacht een ander talent ontdekt, heeft hij weer een nieuwe droom. Want het is belangrijk om elk kind ten volle zijn eigen talent te laten ontdekken en te accepteren dat jouw talent net zo belangrijk als de onbereikbare talenten van een ander.

Wereldpremière
De dirigent Jan Gerrit Adema heeft op basis van het boek een werk voor verteller en orkest  gecomponeerd waarbij de kinderen niet stil zullen zitten. Geluid maken, klappen of stampvoeten? Wie weet wat er allemaal gaat gebeuren! Een wereldpremière dus! Daarnaast zullen ook bekende liedjes uit films te horen zijn, waarbij de kinderen mee kunnen zingen. De presentatie en zang worden verzorgd door Theresia Kranendonk.

Stimuleren
Het Spotlight Orchestra is een harmonieorkest dat bestaat uit enthousiaste muzikanten van alle leeftijden. Het orkest geeft regelmatig concerten voor kinderen, zoals eerder dit jaar met De Rattenvanger van Hamelen. Het orkest wil met deze concerten kinderen laten kennismaken met blaasmuziek en hen stimuleren om hun eigen talenten te ontdekken en te accepteren.

Dromen
De kinderconcerten vinden plaats in het kader van de Kinderboekenweek. Het boek Een bos vol muziek sluit hier goed bij aan, omdat het gaat over dromen, durven en doen. Het boek is geschreven door Suzan Overmeer.

Kinderconcerten door Spotlight Orchestra o.l.v. Jan Gerrit Adema m.m.v. Theresia Kranendonk | zaterdag 7 oktober 2023, 11.30 uur en 14.00 uur | Ontmoetingskerk Dordrecht | Kaarten: reserveren@spotlightorchestra.nl

Gepubliceerd: 27 SEP 2023 - 09:08
Laatste update: 04 OKT 2023 - 10:09