St. Cecilia Zijtaart lanceert muzikaal kinderboek

St. Cecilia Zijtaart lanceert muzikaal kinderboek

Muziekvereniging St. Cecilia uit Zijtaart presenteert op 13 mei Noodgeval in het magische dierenbos. Het is een muzikaal kinderboek om kinderen kennis te laten maken met blaasmuziek.

Binnen muziekvereniging St. Cecilia is het idee ontstaan om een muzikaal kinderboek uit te brengen. Het is een fantasieverhaal in een prentenboek rondom het thema (samen) muziek maken. Het boek is bedoeld voor kinderen en hun (groot)ouders om op een leuke manier kennis te maken met blaasmuziek en het beleven van plezier door samen muziek te maken. Maar het is ook geschikt voor scholen en kinderdagverblijven.Het verhaal wordt versterkt door geluidsfragmenten die de sfeer van het verhaal weergeven.

Het verhaal gaat over zangvolgel Giesje. Ze zingt al jaren prachtige liedjes in het Ceciliaanse bos. Alle dieren worden daar vrolijk van. Toot op een dag... Wat is er aan de hand? Ga samen met Giesje en alle dieren uit het bos op muzikaal avontuur!

De projectgroep heeft binnen Zijtaart en de muziekvereniging een groep mensen om zich heen verzameld die enthousiast aan de slag is gegaan waarbij zij professioneel werden begeleid door Het Boekenschap. Zo hebben Suzanne van der Heijden-Maas, Fried van Otterdijk en Daniëlle Verhoeven prachtige prenten gemaakt voor het boek. De digitale bewerking is mede gedaan door Suzanne en Marian Habraken. De muziek is gecomponeerd door dirigent Albert-John Vervorst en ingespeeld door leden van het fanfareorkest. De bijbehorende geluidsfragmenten zijn tijdens het voorlezen te beluisteren via QR-codes in het boek. Opnames zijn gemaakt is de professionele in LEF-studios.

Na een jaar van voorbereidingen is het boek daadwerkelijk klaar en zal Noodgeval in het magische dierenbos gepresenteerd worden op zaterdag 13 mei om 15.30 uur in Dorpshuis ’t Klooster in Zijtaart.

Nieuwsgierig geworden?
Kom naar de boekpresentatie of ga naar www.sintceciliazijtaart.nl en bestel voor 15 euro (excl. evt. verzendkosten) alvast een exemplaar!

Het project is mede tot stand gekomen dankzij Phoenix Cultuur, Beat-it Muziekeducatie en boekhandel Schellen.

Gepubliceerd: 26 MAA 2023 - 19:38