Startrepetitie Friese versie van Er Was Eens verplaatst

Startrepetitie Friese versie van Er Was Eens verplaatst

De startrepetitie van het projectorkest Der Wie Ris (DWR) vindt niet zaterdag 25 januari, maar zaterdag 8 februari plaats. Dirigent Ido Gerard Kempenaar stoomt dit eenmalige projectorkest klaar voor de Friestalige première van de epos Der Wie Ris (Er Was Eens) van Jan Van der Roost. Het orkest gaat aan de slag met dit 11-delige zangspel waarin vier sprookjes van Grimm centraal staan. Samen met jonge zangsolisten, kinderkoren en een verteller bereidt het projectorkest zich voor op een eenmalige uitvoering tijdens een kijk- en luisterconcert op vrijdagavond 15 mei in Theater Sneek. Dit concert staat in het teken van de jaarlijkse Meispelen in het kader van het convenant Kinderen Maken Muziek - lokaal Fryslân.

Het project Der Wie Ris is een initiatief van Thijs Oud, oprichter van het Frysk Harmony Orkest, de Fryske Blaasakademy en Kunst & COO (centrum voor de kunsten Oosterwolde). Hij werkt hierbij samen met Corina van Eijk (regie) en Jeannet Boverhof (orkestcoördinatie). Deelname aan het orkest staat open voor Friese én niet-Friese muzikanten van alle leeftijden. De repetities worden gehouden in Oosterwolde (Fr.) waarbij de voertaal Nederlands is. KLIK HIER voor aanmelding en alle informatie.

Jan Van der Roost schreef Er was eens al zes jaar geleden. Naast de oorspronkelijke versie in het Duits zijn er vertalingen in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans, maar ook in het Japans en het Zuid-Afrikaans. Gek genoeg is het 55 minuten durende kijk- en luisterspel pas vorige maand in Nederland voor het eerst uitgevoerd. KLIK HIER voor meer over het ontstaan van dit werk in de e-paperuitgave van KNMO Klankwijzer.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 07 JAN 2020 - 20:42
Laatste update: 20 JAN 2020 - 14:10