Startschot Landelijke Kindermuziekweek

Startschot Landelijke Kindermuziekweek

Vanaf 5 tot en met 14 april 2019 vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats van Nederland. Overal in het land kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders zowel luisteren naar muziek als actief meedoen met workshops, leuke voorstellingen, meezingen met Kinderen voor kinderen, of instrumenten maken van afval. Ontzettend leuk om te doen, maar ook nog eens heel erg goed voor je ontwikkeling. 

Na tien succesvolle edities in Rotterdam georganiseerd door de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, gaat in 2019 de Kindermuziekweek landelijk. Twaalf partners, waaronder het Concertgebouw, De Nationale Opera en Ballet, TivoliVredenburg en het Prinses Christina Concours, bundelen hun krachten om alle kinderen van Nederland de kans te geven om live muziek te ervaren. Tien dagen lang kunnen kinderen en hun (groot)ouders genieten van muziek, meedoen met workshops of zangcursussen, zelf instrumenten maken en nog veel meer.

Waarom een Kindermuziekweek?
Kinderen en muziek zijn een bijzonder vruchtbare combinatie. Luisteren naar muziek en zelf muziek maken is niet alleen leuk, het stimuleert het kinderbrein ook in de ontwikkeling.
Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder: 'Muziek levert een unieke bijdrage aan de hersenontwikkeling van het kind.'

Dat live muziek voor kinderen zo belangrijk is, onderstreept ook Fernando Halman, landelijk ambassadeur van de Kindermuziekweek: 'Als Radio-DJ bij FunX ben ik al 15 jaar bezig om me in te zetten voor jong en nieuwe talent. Kinderen en muziek zijn een ontzettend vruchtbare combinatie en elk kind verdient een plek om zijn of haar muzikaal talent te kunnen ontplooien. Als ambassadeur wil ik me daar extra hard voor maken!'

De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Orkest van het Oosten, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet.

Meer informatie op de nieuwe website www.kindermuziekweek.nl.

Gepubliceerd: 07 FEB 2019 - 19:28